čtvrtek 2. května 2013

Myšlenky...

... taky to tak máte? Hlavu plnou myšlenek? Jsem expert na myšlenky. Mám jich plnou hlavu, někdy až moc. Vždycky a všude. Prostě mi to pořád šrotí. Někdy je to až moc. Třeba jako dnes.

Rozárka ráno odjela na školu v přírodě. Byla v dobré náladě, trošku nervozní, ale celkem v pohodě. Okamžitě si našla své kamarádky a už se jim pusa nezavřela :) Úsměv vydržel i v autobuse. To naopak mě už začínalo docházet, že mi bude hrozně chybět. I Adámek pochopil, že jeho velká sestra nejede na ledajaký  jednodenní výlet. Doufám, že Rozárce dobrá nálada vydržela a bude ji provázet během celého pobytu. Doufám, že teď si už klidně spinká se svým novým muchláčkem.

A jaký je recept na rozjeté a otravné myšlenky? Zaměstnat ruce. Dělat něco, co nezabere moc místa, co mi dovolí kdykoliv usednout k Adámkovi...

... nějaké to nenáročné háčkování ...


... čtení. Dnes si dal Adámek záležet, snažil se nevynechat jedinou stránku ze své nejoblíbenější (a také nejtlustší) knížky. Četli jsme několikrát... k mé obrovské smůle, protože já auta rozlišuji na normální a závodní, podle barev a staré a nové... značky mi nic moc neříkají, ale Adámek prostě potřebuje vědět :) ...


... a něco k večernímu vaření a pečení. Háčkovali jste někdy z Perlovky? Já poprvé a nejspíš naposled :) Vůbec nechápu, že jsem u sebe objevila tak titěrný háček :) ...


... a už brzo brzičko dodělaný rest.


Všem přeji krásné májové dny! I přesto, že venku zrovna lije jako z konve, hřmí a blýská se. Ono to zase přejde a bude dobře. Určitě :) Mějte krásné dny!

Jola *

11 komentářů:

  1. Auta rozlišuješ ještě dobře, to já jen na osobáky a náklaďáky:-)))
    Z Perlovky nevím, a jestli jo, určitě jsem jí měla trojitě a háček číslo pět:-)
    Ten čtvereček je fakt pěkně barevný, takový duhový:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. You have been in my thoughts all week Jola and I have been hoping the week goes quickly and Rozarka is home before you know it. Your crochet is beautiful and will come in handy on rainy days. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Joli, díky za komentář na mém blogu... určitě se to projektu Stash-buster zapojit ještě lze, stačí napsat Aně http://lanasdeana.blogspot.cz/2013/01/stash-buster-challenge_8.html
    Těším se na Tvoje výtvory :-)

    OdpovědětVymazat
  4. ty malé hnědo-růžové čtverečky jsou kouzelné!

    OdpovědětVymazat
  5. Jo jo, šrumec v hlavě znám. U té perlovky jsem se zasmála :-) Já jsem z ní háčkovala. Miniaturní háčky tu mám. Můžu Tě ubezpečit, že kordonet je horší - ten se ještě zařezává do kůže... ;-) A Perlovka se dělá i melírovaná a moc dobře vypadá. Takže malý háček určitě nezahazuj ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Joli,
    to znám, zaměstnané ruce umí krásně vyčistit myšlenky ...... neboj, Rozárka to určitě zvládne, určitě lépe než ty, uvidíš, týden uteče jako voda a než se naděješ budeš jí mít zase doma .... Marki

    OdpovědětVymazat
  7. Jolanko, doufám, že si Rozárka školu v přírodě užije. Ještě mám v paměti, jaké to bylo, když odjel poprvé Tomík se školkou... Za chvíli mi pojedou oba - jeden týden jeden, a hned po něm druhý. A pak začnou prázdniny a tábory. A já budu vyhlížet pohledy a v duchu se snažit být s nimi... Nemají to ty mámy jednoduché.

    OdpovědětVymazat
  8. Jolanko, doufám, že si Rozárka školu v přírodě užije. Ještě mám v paměti, jaké to bylo, když odjel poprvé Tomík se školkou... Za chvíli mi pojedou oba - jeden týden jeden, a hned po něm druhý. A pak začnou prázdniny a tábory. A já budu vyhlížet pohledy a v duchu se snažit být s nimi... Nemají to ty mámy jednoduché.

    OdpovědětVymazat
  9. Ajko... rozlišování aut jsem "zdokonalila" díky Adámkovi, ale na pár značek to budu muset ještě vylepšit :)

    Janusa... děkuji, zkusím písnout :)

    Soni... děkuji! :)

    Katko... několik melírovaných mám, střed čtverečku je právě melírovaný. No, háček si ponechám, to jo, hodí se na zatahování nití u svetrů :)

    Marki... máš pravdu, jo jo, ona to zvládne lépe než my. Je to holka šikovná... ale stýská se, no :)

    Jani... není to jednoduché a tak nějak to docvakne, až když se narodí :) Do té doby je to jenom těšení a sranda. Ale jsou to šikulové, to dáme :) Děkuji za zastavení!

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj do Jahůdek! Téda, velká ségra odjela a evidentně bez obávaného pláče. Muchlánek od maminky z lásky prostě dělá divy! Z Perlovky háčkuju jen za trest a v těch nejnutnějších případech, jako jsou vajíčka a andělíčci, jinak spíš nadávám a hážu s tím do všech koutů... trpělivost mojí babičky a prababičky, které uměla přenádherné jemné krajky, mi tedy vskutku chybí... krásný den bez stesků, L.

    OdpovědětVymazat
  11. Ještě, když Terka (tenkrát 18 let) poprve odlétala do Anglie, Adam (11 let) na letišti spustil, že kdybychom ji nepustili, nikam by neletěla a nám by nebylo tak hrozně a smutno...Tenkrát atmosféru moc nezlepšil, ale sourozenecká láska trvá a krásně se na to kouká!
    Tak hezky háčkuj, všechno bude dobrý, Jolanko!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...