sobota 21. dubna 2012

Pro panenku / Dla lalki

Před časem jsem se pustila do háčkování deky. Manžel prohlásil, že bude pouze sváteční. No, jak mi práce šla krásně od ruky během ledna a února, tak teď jsem se nějak zastavila. Co se týče háčkování. Ale ono zase příjde ta pravá chvíle. Ale jak už to tak bývá, do jednoho malého háčkování jsem se přeci jen pustila, protože i panenky potřebují jistý komfort :-) Doma jsem měla zbytky příze... ani nevím, co je to za značku. Vlna to určitě není. Nicméně panence to prý nevadí :-), a tak se už nechává hýčkat pod hotovou dekou. Relaxuje v lehátku, ve kterém odpočívávala i moje panenka, a panenka mé neteře (které toto léto bude už 18 let!), no a teď v něm nalezly své místečko panenky naší Rozárky. Ale na potahu je již znát zub času, takže i lehátko se dočká nového kabátku :-)

Jakiś czas temu rozpoczęłam szydełkowanie narzutu. Mój mąż zdecydował, iż koc będzie tylko i wyłącznie używany podczas świąt. W styczniu i lutym fajnie mi się szydełkowało, zanosiło się na szybki koniec pracy, ale potem się zatrzymałam... i koc czeka w szafce :-) Czeka na właściwą chwilę. Jednak małą szydełkową pracę zrobiłam - koc dla lali, gdyż i ona potrzebuje swój komfort :-) Lala ma leżak, w którym odpoczywała moja lala (dawno dawno temu), później lala córki mego brata (która w tym roku będzie już osiemnastolatką!), no i teraz lala naszej Rozarki. No i jak sprawdziłam, leżak zasługuje na wymianę tkaniny. Więc kolejne zadanie na liście :-)




A tady malé kytičkové pokoukání. Rozárka má pokojík s balkónem. Bohužel neskutečně vysluněný (bohužel pro kytky), takže v létě žádné kytičky nemají šanci. A tak aspoň v tomto ročním období má Rozárka trochu zeleně za sklem :-) a narcisky nám udělaly největší radost - téměř z ničeho (už jsem skoro nedoufala) vyrazila poupátka a na víkend krásně rozkvetla :-)

I jeszcze jedno zdjęcie kwiatków. Rozarka ma pokoik z balkonem. Niestety latem jest pod naporem słońca i kwiatki nie mają szans. Więc przynajmniej w tym okresie ma coś zielonego za szkłem :-) Specjalnie narcyski zrobiły nam ogromną radość. Długo były zielone, tylko liście, bez pączków. Wkońcu pojawiły się a teraz mamy i kwiatki.



Mějte pěkný večer, krásnou neděli, pohodový čas :-)
Wszystkim życzę miłego wieczoru, przyjemnej niedzieli i spokojnych dni :-)

4 komentáře:

  1. Tak z těchto krásných teplých barviček by byla nádherná deka na zimu. To by se snad ani nemuselo topit, neboť i pouhý pohled na takto teplé barvy zahřeje :o)
    A kytičky máš krásné... Miluji jaro - jak to všechno pučí!!

    OdpovědětVymazat
  2. Kochana u mnie dokładnie tak samo jest z narzutą na Maniowe łóżeczko,miałam nadzieje że na święta będzie a tym czasem nawet połowy nie mam;(( ech wiosna;)Twój kocyk jest sliczny i nie został zmarnowany;)pozdrawiam

    OdpovědětVymazat
  3. Teda ty panenky se mají, co? Koukám, že nejsem sama, kdo pro ně vyrábí :-DDD

    OdpovědětVymazat
  4. Panenka se má, a Rozárka také:-) Takovou šikovnou maminku, to se tak jeden malý človíček má... Deka by se mi líbila i v "dospělém" provedení - moc.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...