pondělí 15. září 2014

Září...

... Už je polovina září! Nějak mi to uteklo :) Mám září opravdu moc ráda, je to můj měsíc se vším všudy :) A i když deštivé dny nemám v oblibě, v tomto období je akceptuji. A mlhy... i ony patří k září a dnes byla opravdu dokonalá :)

A jak jsem si naplánovala na začátek školního roku, tak se aspoň trošku zadařilo a mám hotové nějaké ty restíky :) 

... Hotové návleky z krásné příze Sportivo od Vlnapu ...


... A svetřík. Ano, o něm jsem se ani nezmínila. Na své dokončení čekal totiž pěkně dlouho ...


... Rozárka měla přání: bílá, růžová a fialová barva. Měla jsem opravdu radost, když tohle vše jsem objevila v jednom melírovaném klubíčku :) ...


... ale čert nikdy nespí a příze došla a došla bohužel i v obchodě. Naštěstí chybělo jen na lemy, tak jsem to vyřešila jinou melírovanou - s doplňkem červené. U Rozárky prošla a tak jsem mohla pracovat na dokončení ...


... Stejně tak je dokončená deka - ripple blanket. Mám ten vzor ráda. Je jednoduchý, ale zároveň není nudný - aspoň já jej mám opravdu ráda ...


... deka je tak trošku z recyklované příze, tak trošku z nové příze - to jsou hlavně ty hooodně svítivé barvy - ano ano, Rozárka :) ...


... a myslím, že teď už jsme opravdu připravení na chladné dny ...


... A nesmím zapomenout, co ještě mám na podzimu ráda. Kaštany! Nevím proč, ale strašně mě baví je sbírat. S Adámkem jsme minulý týden dorazili do školy pro Rozárku moc brzo a tak jsme vyrazili na procházku okolo budovy - sláva tomu, kdo vymyslel vysadit kaštany hned za rohem :) Domů jsme se vrátili s plnýma kapsama :)


A co Vy a podzimní dny? :)

Mějte se moc krásně!

Jola *

15 komentářů:

  1. Jolanko, jsi nesmírně pracovitá a šikovná. Návlečky bych možná ještě zvládla, ale svetřík a deku asi ne. Rozárka musí mít obrovskou radost. Krásné školní dny, a ještě jednou - všechno nejlepší k svátku!

    OdpovědětVymazat
  2. Jolanko, všechno je krásné, moc! Raglánové rukávky bych neuměla a deku - na to tě moc obdivuji, nádherná!! Kdyžtak koukni ke mně, mám tam pološtář s těmi čtverci, ale tvá deka u mně vede!

    OdpovědětVymazat
  3. Ani mi nemluv, i na můj vkus to utíká nějak rychle. Pěkné pletení a háčkování, deka je senzační! Kdyby mě to tak netrvalo, tak taky nějakou vyrobim ..... no věřila bys tomu, že mám od jara rozháčkovaného panďuláka a ne a ne ho dokončit? :-D :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, věřila bych tomu. Nic ve zlém :) Ale také by se u mne v šuplíku ještě něco našlo :) :) Neboj, i na toho pajduláka dojde!

      Vymazat
  4. Piękne, kolorowe prace :). Cudowny koc, ale ile to pracy! Nie wiem czy starczyłoby mi cierpliwości. U nas jeszcze końcówka lata, piękne słoneczko, czego i Wam życzę :)

    OdpovědětVymazat
  5. I love autumn, too. The cool weather lends to perfect afternoons of knitting and sipping tea. I love your new blanket. I made one like that many years ago and you are right it is a fun pattern.
    The sweater for your daughter is adorable and the colors are perfect for a girl ( big or small), I love pink and purple too.

    OdpovědětVymazat
  6. Jolanko, spousta krásné práce! Jsi moc šikovná a velmi pracovitá! A kaštany, ty taky miluju, už jsem byla sbírat :o)
    Ale hlavně, má milá, máš dneska svátek! A tak ti přeji hlavně zdraví, lásku, spokojenost, pohodu doma a dost času na tvoření!
    Moc tě zdravím, užij si večer. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc moc děkuji za krásné přání! a za milý komentář :) A ke kaštánkům... dnes cestou ze školy jsme nasbírali další kusy :) Je to droga :)

      Vymazat
  7. Joli, krásné, moc!!!! Je vidět, že nezahálíš .....

    Všechno nej, nej, nej k tvému svátečku !!!! krásně to oslav .... Marki

    OdpovědětVymazat
  8. u mnie obok na ulicy jest mnóstwo drzew kasztanowców:)))) piękny kocyk Jolu:)))

    OdpovědětVymazat
  9. Wow!! You are so good with yarn!! The sweater you made is amazing and quite an accomplishment! You look very prepared for cooler weather with your beautiful stack of blankets! The chevron or wave pattern is very pretty and yours is so colorful! We are still awaiting autumn and are having very, very hot summer weather still :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jolanko všechno se ti moc povedlo. Jsi pilná včelička. Deka je dokonalá,
    mě se tento vzorek také moc líbí. Moc zdravím Anny

    OdpovědětVymazat
  11. Jolanko, připravená jsi dokonale.Všechno máš moc krásné a deka má super barvičky.
    Jana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...