pondělí 3. června 2013

Voda...

Ráda bych napsala něco hodně optimistického, ale momentálně mě nenapadá nic, co by vyznělo opravdu pozitivně. V neděli nás vytopilo. Tak nějak jsme to vůbec nečekali. Absolutně nepřipravení... No, zkrátím to. Poté co manžel sledoval, jak se nám zvedá voda na zahradě, poté co jsem hadříkem jen tak šmudlala podlahu ve sklepě... poté co se ve vteřině zalila garáž a oba sklepy vodou, jsme pochopili, že tady končí "legrace". Manžel rychle dojel do nejbližšího OBI pro čerpadlo. Vzal poslední z výstavky. Ten den měli v OBI velké tržby: čerpadla, hadice, hadry... Bydlíme v řadovém domku, všech deset domků bylo na tom stejně, někteří bohužel hůř, všichni odčerpávali, zametali, uklízeli... Neděle jak ze špatného snu. Za náš domek mohu říct, že večer jsme měli doma sucho, sklepy vytřené na čisto, garáž jakž takž. Zdi mokré, ale to už je minimum. Téměř žádné škody. Čerpadlo je ale v neustálé pohotovosti, stále odčerpáváme, ale doma zatím bez vody. Ťuk ťuk na pořádné kvalitní dřevo :)

Voda na zahradě ...


... na schodech ze zahrady do garáže ...


... z druhé strany totéž: vjezd do garáže ...


... během vteřiny v domě


Ruce jsme měli zaměstnané celý den, manžel "zapomněl" na pochroumané koleno..., ale večer jsme se potřebovali trošku uklidnit. Protože manžel má pracovnu ve sklepě a tam teď všechno vysychá, tak si po dlouhé době dopřál relax u TV. Já si své pocuchané nervy léčila háčkováním a také troškou čokolády :) No jo, proč to zatloukat, že? :) Jsem ráda, že tento luxus jsem si mohla dopřát v suchu :)



Když háčkuji, mám u stolu většinou i Adámka. Jo jo, parťák v každé situaci :)


A když Adámka, tak i jeho oblíbená autíčka :)

 

 Stále prší. Už je toho opravdu všude moc. A tak všem přeji jasnou a slunečnou oblohu! :)

Jola *

19 komentářů:

  1. U nas ciągle w TV mówią o powodzi w Czechach, ale nie sądziłam że i was ona dotknie. Oby woda szybko ustąpiła

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja też dziś rano o tym słyszałam i miałam nadzieję, że Was to ominie... Trzymajcie się! Bardzo ciepło i serdecznie myślę o Was. Oby to jak najszybciej się skończyło ...

      Vymazat
  2. Joli, no to je naozaj hrozne, tolko vody vsade. Je mi luto ze vam to tak vytopilo, ani si neviem predstavit kolko to je starosti a prace. Dufam, ze sa uz pocasie upokoji a budete mat sucho. Deku vyzera super, krasne su tie pruzky so stvorcekami, nadherne.

    OdpovědětVymazat
  3. Jolanko úplně Ti rozumím - u nás v sobotu po kontrole sklepa zjištěno,že dobrý a po další obhlídce v neděli ráno (5.00 - skvělé probuzení)zjištěno zatopení :-( A následoval scénář skoro jako u Vás,jen pro čerpadlo se jelo k rodičům.Jinak u nás jde čerpadlo s malými přestávkami i dnes a to máme ještě pořád puštěný kohoutek s vodou do odpadu,protože přetéká i studna :-(
    Přeji lepší zítřky (a to doslova),sluníčko a samozřejmě sucho :-)
    Gabča

    OdpovědětVymazat
  4. Katastrofa s touto vodou, leta nikde, a len kopa starostí. U nás je Váh blízko ale nie až tak, že by to mal byť problém, vôbec nezávidím a držím palce.
    Dobre, že ste sa nad to povzniesli, a tej čokolády by si si zaslúžila i viac!

    OdpovědětVymazat
  5. Držím pěsti, snad už to pomine. U nás v neděli dokonce svítilo sluníčko a teď opět celý den lije jak z konve.

    OdpovědětVymazat
  6. To je nadělení Joli .... držím palce ať je brzy klid:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  7. Jolanko, to je mi moc líto - ještě, že jste jinak v suchu.... Držte se, snad ta voda opadne. My sklepy nemáme - přece jenom jsme hned u Labe, ale volno nám také není.... Myslím na vás a držím, co jde, aby to čerpadlo zvládlo utáhnout... Jana

    OdpovědětVymazat
  8. Moc Vám všem děkuji za milé a povzbudivé komentáře!!! Moc to potěší a hooodně zahřeje na duši :) Děkuji! Dnes v noci má kulminovat Labe, tak ještě čekáme, jestli nás to nějak zasáhne. Sledujeme zprávy a vím, že my jsme na tom opravdu velmi dobře. Ale vesničku kousek od nás evakuují... Je to hrozné. Je mi líto, že celá ČR je opět pod vodou. Jsem v kontaktu s rodinou ve Slezsku, tam jim teprve začalo pořádně pršet a už se také hlídají řeky. Snad to bude dobré a brzo na nás vykoukne hřejivé sluníčko :)

    Jadziu i Iwonko, dziekuje za mile komentarze!!! Cale Czechy sa mniej wiecej pod woda, klopoty z rzekami sa poprostu wszedzie. Poludniowe Czechy, Polnocne Czechy i Praga... tam wszedzie walcza z ogromna iloscia wody. Slask narazie wyglada dobrze, ale deszcze i tam dotarly, wiec zaczeli pilnowac rzeki. Zycze nam wszystkim mnostwo prawdziwego sloneczka :)

    OdpovědětVymazat
  9. Joli, držím pěsti, ať je to všechna voda, co se k vám dostala.

    OdpovědětVymazat
  10. Joli, moc mě ta valící se voda mrzí. Snad nebude hůř! Už se to zdá strašně dávno, co jsme si to prožili tady na Moravě, ale vzpomínky se vrací rychle. Držím pěsti!

    OdpovědětVymazat
  11. Jolanko, před pár lety se nám stalo něco hodně podobného. Hortenzii na dvorku koukal jen vršek, byl jako bazén, k tomu, bohužel, i suterén. I my tam máme pracovnu...
    Držte se, moc na vás myslím!
    Snad už konečně přestane pršet!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  12. Wow, that is sooo much rain for this time of year!!! It is very hot here so I will send you some sunshine to dry things in the Czech Republic!! Your blanket is gorgeous!!

    OdpovědětVymazat
  13. Joli,
    držte se a ať už ty záplavy pominou !

    OdpovědětVymazat
  14. przerażająco to wygląda! u nas póki co tylko mży, ale do prawdziwego lata daleko! życzę słońca!!!

    OdpovědětVymazat
  15. Božatka!! Joli, držím palce, ať už to skončí a začne být teplo!!

    OdpovědětVymazat
  16. I am so sorry to hear about your troubles. Zdenek has been telling me how much rain his country has been enduring. He showed me some pics but it's not the same as knowing someone who is actually effected by it. I hope you have sunny days ahead.

    OdpovědětVymazat
  17. ahoj Joli tak koukám jako blázen a mám husinu ..holka zlatá snad jste to přečkali !!! je to hrůza co víc psát???
    !!! Myslím na vás .... držím pěsti!!!!!

    OdpovědětVymazat
  18. Joli, držím palečky, ať už to nejde výš ... snad už bude líp ... Marki

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...