čtvrtek 20. září 2012

Výbava pro panenku / Dodatki dla lalki

Někdy během léta jsem psala, že se chystám uháčkovat Rozárce deku, která se bude skládat z velkých čtverců. No, čtverců už mám dost, aspoň si to myslím. Nastal problém, jak je spojit. A tak jsem vzala svých pár malých čtverců a opět jsem nahlédla na blog velmi šikovné Lucy, která nabízí spoustu návodů na spoustu úžasných věcí. No, jak jsem amatér v háčkování, tak musím říct, že její návody jsou mi velmi milé :-) Pokud se toto o návodu vůbec může říct. Ale naučila jsem se uháčkovat čtverečky, naučila jsem se, jak je spojit a pak ještě udělala vcelku pohledný okraj :-) Dečka je součástí výbavy pro malou panenku, která poputuje za jednou malou roztomilou slečnou (na obrázcích je panenka Rozárky, tu pro malou slečnu ještě nemáme doma, ale snad už brzo...).

Kiedyś wciągu lata pisałam, że szykuję się do zrobienia szydełkowego kocu dla Rozarki. Koc będzie z dużych kwadracików, których już mam sporo. Ale pojawił się problem... nie wiedziałam, jak je połączyć. A więc pozbierałam malutkie kwadraciki, ponownie zajrzałam na blog bardzo zręcznej Lucy, gdzie można znaleźć mnóstwo tutków do zrobienia czegokolwiek. Ona robi naprawdę cudowne rzeczy! Dzięki niej nauczyłam się, jak wogóle zrobić kwadraciki, jak je połączyć i jak wykończyć cały koc. Mały kocyk jest przeznaczony dla małej laleczki, z którą powędruje do pewnej malutkiej dziewczynki (lala na zdjęciu jest Rozarki). Jeszcze mam w planie uszyć jakieś tam dodatki dla lalki, więc na pewno lala nie powędruje na skromno :-)



Potřebovala jsem hodnocení hlavně Rozárky, páč ta o výbavě pro panenky ví své :-) A na adresu této dečky řekla: "noooo, je hodně barevná". Z čeho jasně plyne, že ta pro ni (už mám od Rozárky objednávku) bude ze zcela jiných barev :-)

Oczywiście zależało mi na zdaniu naszej Rozarki. Ona przecież bardzo dobrze wie, czego lale potrzebują :-) O tym kocu powiedziała, że jest "noooo, bardzo kolorowy". Więc otrzymałam zamówienie na dalszy kocyk, ale w zupełnie innych kolorach. Oczywiście :-)





A teď vidím, že nemám záběr na celou dečku. No, tak příště. Až budu mít hotový další kousek do výbavy :-)

I teraz widzę, że nie zrobiłam zdjęcia kocu w całości. Nie ważne. Chyba nie zapomnę i dołączę zdjęcie, kiedy przedstawię dalsze dodatki dla laleczki.


Mějte krásné podzimní dny!

Życzę milych jesiennych dni!

Jola *


5 komentářů:

  1. Páni, ta je špičková.....:-D Právě jsem se také dala do háčkování, to víš, zima se blíží....:-D Juknu na ty doporučované stránečky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, děkuji moc! Já jsem absolutní amatér, uměla jsem jen řetízek, krátký a dlouhý sloupek. Ale teď mě to tak chytlo... a baví mě to, parádní relax :-) Tak se potom také pochlub s výsledkem!!! A hlavně mi, prosím, písni odkaz na tvé stránky. Páč mi to vůbec nejde :-( Děkuji, pa!

      Vymazat
  2. You did a wonderful job! I agree with you that it's addictive! I love being able to sit in front of the TV in the evening and just crochet. I notice that I can't be sitting without either crocheting or hand-stitching a project. What I notice about women is that if they don't sew or crochet, they don't understand my need to do so. But I believe they are the ones missing out! Do I understand correctly, that your daughter wants less color in the blanket? I love the colors.

    OdpovědětVymazat
  3. Śliczny :) muszę pomyśleć o zrobieniu takiego duuużego kocyka dla siebie :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kim, yes, Rozarka doesn´t like this colourful quilt :-) Never mind, I will make a new one especially for her :-)

    Jadziu, bardzo dziekuje! Wlasnie dzisiaj kupilam wloczki, bym wreszcie polaczyla wielkie kwadraty kocu dla Rozarki. Jestem bardzo ciekawa na wynik :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...