středa 18. července 2012

Kočárková deka / Koc do wózka

Pamatujete si na můj post "Každý každému kousek sebe"? Pokud ne, nakoukněte zde, a pokud ano - pak odkaz jednoduše přeskočte :-) Dnes nabízím pokračování. Čtverečky od dalších účastnic akce dorazily někdy na přelomu března dubna, už si nepamatuji... ano ano, dlouho jsem je syslila ve skříni a nevěděla, jak s nimi naložit. Ale minulý týden jsem našla pro ně uplatnění. Stále jsem přemýšlela o dece do kočárku. Adámek v kočárku moc nenaspí (není nad postýlku), ale když už se zadaří, tak jen díky tomu, že něco tulí. Posledně tulil deku, jenže pak se probudil celý upocený. Také se není čemu divit, je to flísová deka. Deka, kterou jsem koupila, když jsem čekala Rozárku, za pouhých 100 Kč :-) a neskutečně moc jsme ji využili, všude jsme ji brali. Rozárka od narození v ní bývala zabalená, pak už jen přikritá (v postýlce, či v kočárku), sloužila i k přebalování... Dá se říct, že je mou srdeční záležitostí :-) Na druhou stranu jsem právě kvůli pohodlí Adámka v kočárku chtěla i látkovou deku, ale vozit dvě deky?! A co takhle spojit je dohromady?! A nápad byl na světě: čtverečky jsem posešívala, přidala pár dalších, abych zvětšila objem deky, z druhé strany našila flís, zcela jednoduše prošila, našila okraj a kočárková deka je hotová!

Czy pamiętacie mój artykuł "Każdy dla każdego kawałek siebie"? Jeżeli nie, to można zajrzeć tutaj. Dzisiaj mam ciąg dalszy. Kwadraciki do mnie dotarły już kiedyś w marcu czy kwietniu, nie pamiętam... o tak, długo leżały w szafie, a ja nie wiedziałam, co z nimi zrobić. Ale w zeszłym tygodniu coś mi przyszło do głowy. Stale marzyłam o małym kocu do wózka. Adaś w wózku raczej nie zaśnie, a jak już się uda, to zawsze musi się do czegoś przytulić. Ostatnio tulił się do zwykłego kocu z pluszu, a dlatego że było bardzo ciepło, Adaś obudził się cały spocony. Chodzi o koc, który kupiłam, kiedy oczekiwaliśmy Rozarkę i baaaardzo żeśmy go wykorzystali. Rozarka od urodzenia bywała otulona w kocyk, później już tylko nakrywana kocykiem, służył do zmiany pieluszki, wszędzie z nami podróżował... Poprostu kocyk ma dla mnie ogromne znaczenie :-) Ale dla wygody Adasia chciałam też kocyk z tkanin. No ale dwa kocyki w wózku?! A może je połączyć?! I pomysł był gotowy: kwadraciki pozszywałam, jakieś tam jeszcze dodałam, by kocyk był większy, z drugiej strony naszyłam pluszowy kocyk, przepikowałam... i kocyk do wózka jest gotowy!



 

Tady je náš tulísek :-)

Oto moje przytulne dziecko :-)


Tak, ještě pokus o fotku celé deky. Bylo to náročné, Adámek si ji neustále hlídá :-) Jo, jeden čtvereček byl o 2 cm menší, takže jsem jej nezapojila do deky, ale nejspíše jej zapracuji do polštářku.

I jeszcze na życzenie dodaję zdjęcie całego kocu. Nie było to łatwe, Adaś bardzo pilnuje swojego skarbu :-)



A jedna fotečka hortenzie po včerejším deštivém dni. Loni promrzla, ale přesto vykvetla. Letos únorové mrazíky krásně přestála a nyní je plná květů a poupat, a je i krásně hustá.

I jedno zdjęcie hortensji po wczorajszym deszczowym dniu. W zeszłym roku ją przymrozki nieco poniszczyły, ale i tak zakwitnęła. W tym roku lutowe mrozy oszczędziły hortensję i teraz mogę cieszyć się mnóstwem kwiatków i pączków i gęstym krzaczkiem.


No, fotečky nic moc. Odešel nám foťák a nový... nový je takový kapesní a jaksi jsem se s ním ještě nenaučila moc pracovat a dostat z něj to nejlepší :-) Tak aspoň takhle :-) Mějte krásné léto! *

Zdjęcia nie są w najlepszej jakości. Niestety. Nasz fotoaparat dosłużył a nowy jest taki... taki mały kieszonkowy. Narazie uczę się z nim pracować, więc przynajmniej tyle :-) Piękne lato życzę! *

Jola



8 komentářů:

  1. Také máme jednu takovou deku, která rostla s naším Máťou. Teď ji předal bráchovi, takže bude sloužit dále. Ale pořád mám v hlavě, že jsem neušila žádnou svou pro kluky. Musím to napravit, když vidím, jak se ty činíš. Krásná a prďolka je úžasný...:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moni! Ráda o tobě slyším a vidím, že máte druhého klučíka! :-) Nemohu se dostat k tobě na blog a nevím, jak to udělat? Děkuji za komentíky :-) J.

      Vymazat
  2. Ahoj, deka vypadá zajímavě, ale není vidět celá (i když svůj čtvereček jsem našla :-)). Nemůžeš prosím přidát ještě fotku celé deky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky! Pokusím se, i když nevím, jestli kvůli tomu foťáčku bude fotka kvalitní. Ale ráda to zkusím :-)

      Vymazat
  3. Pekne si to vymyslela :-) Adamko je zlatý a zase väčší :-)
    Hortenziu som si kúpila práve včera (bledomodrú do pracovne), ale keď sa trošku pokochám, tak tiež ju presadím na záhradu. Vraj majú radi rašelinu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-)
      Určitě rašelinu a za její vytrvalost se jí snažím odvděčit tím, že ji hnojím hnojivem pro azalky a rododendrony. Svědčí jí to. Tak ať krásně roste :-)

      Vymazat
  4. Joli, tak Ty už máš sešito? Já ještě furt ne....se stydím...Pěkně jsi to vymyslela - pro myšáčka do kočárku :)a povedla se. A jo, taky jsem zjistila, že je jeden čtvereček menší. :-(

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Jolanka, ja tieto tvoje patchworkove nadhery milujem! :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...