pondělí 22. srpna 2011

"Mámy pro mámy"

Náhoda tomu chtěla, že jsem na netu narazila na blog, který se zabývá problematikou předčasně narozených dětí. Protože sama jsem mámou dvou dětí, byť narozených v termínu, rozhodla jsem se, že v rámci svých možností také pomůžu.

Nebylo k tomu potřeba mnoho: pletací příze, jehlice, a pak filc, vyšívací bavlnky a další doplňky a už vznikaly výrobky, které poputují do porodnice na neonatologické oddělení. Nejdříve jsem upletla ponožky. Upřímně - zarazila mě jejich velikost, pokud se zde dá hovořit o velikosti. Ponožky totiž skvěle padnou panence Baby Born, takže opravdu malinkaté ponožky. Ty budou předány na oddělení a poslouží sestřičkám, které malá předčasně narozená miminka teple oblékají :-) A pak přišlo na řadu šití srdíček. Srdíčka jsou určena maminkám, které po takovém předčasném porodu, který mnohdy bývá náročný fyzicky, ale především psychicky, potřebují podporu. A srdíčka, nebo jiné dárečky, jim mají dát pocit, že nejsou samy.

A tak doufám, že mé výrobky, které brzo předám koordinátorce pro kolínskou porodnici, pomohou, udělají radost, zahřejou... prostě budou užitečná :-)

Dla obserwatorek z Polski: na tym blogu prezentuje swoje prace: skarpetki robione na drutach i szyte serduszka, ktore przeznaczone sa do szpitala, konkretnie na wydzial, ktory pielegnuje sie przedwczesnie urodzonymi dziecmi. Skarpetki przeznaczone sa pracownikom wydzialu. Oprocz skarpetek wydzial otrzymuje czapeczki, sweterki, rekawiczki, kolderki... i wszystko po to, by tym malutkim dzieciom sprawic cieplejszy i przyjemniejszy pobyt w inkubatorze. Zas serduszka, czy inne prezenty, ktore przygotowuja nie tylko mamy, ale i dzieci w przedszkolach, szkolach... przeznaczone sa rodzicom.

Předem děkuji za každý komentář, který zde zanecháte :-) A tady už malá fotogalerie:








7 komentářů:

  1. Piękne te skarpetki i serduszka. W ogóle bardzo fajny pomysł :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jadziu, dziekuje za komentarz. Jest to naprawde bardzo piekna akcja, ktora trwa juz strasznie dlugo i na pewno tak zostanie :-) Kiedys te malutenkie niemowleta lezaly w inkubatorach tylko w pieluszkach, teraz nakrywane sa naprz. kolderkami, ktore badz zostaja w szpitalu, albo ida z dzieckiem do domu. Tak samo jest z ubrankami.

    OdpovědětVymazat
  3. Dziekuje za mily komentarz :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Cudne serduszka i wspaniała akcja

    OdpovědětVymazat
  5. Jakie piękne kolorowe serducha:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...