... První cukroví. Lehce připečené, ale jinak to neumím. Měly to být hrudky, ale jsou z toho placky. Na chuti to však nic nemění. A počkejte, až se maličko uleží... A kdo neumí polsky, nebo nerozlouskne písmo mé mamky... níže je recept :)
150 g mletých ořechů
150 g cukru moučka
1 vajíčko
1 pl kakaa
1 a 1/2 pl rumu
Vajíčko důkladně umíchat s cukrem. Poté dosypat ostatní ingredience a pořádně promíchat. Vznikne hustá hmota. Klást na plech vyložený pečícím papírem pomocí dvou čajových lžiček - prostě tvořte hrudky :) Péct v předehřáté troubě na 180 st asi 10 až 12 minut. Je potřeba kontrolovat. Jsou docela tvrdé, ale jakmile se uleží... Mňam!
... Další a další mini čtverečky. Každý večer trošku. Jednou se dopracuji ke konci :)Tohle bude barevná smršť! Už se těším :) ...
... Opět maličko sněhu. Jen tak trošku - pro potěchu oka. Letošní zima nás šetří, ale aspoň něco, že? ...
... A před vchodem naše drobné zimní dekorace s keramikou od Zuzanky Morkusové ...
Pięknie u Was: świątecznie, kolorowo i zimowo :). Przepis wykorzystam :))). Nowy kocyk będzie?
OdpovědětVymazatŚciskam :)
Ahoj Joli, tohle cukroví neznám, tak ho vyzkouším :-) Háčkování je parádní, mám ráda barevné řádění :-)) Jinak advent probíhá v neustálém chystání něčeho, ale snažím se být v klidu :-)) Pěkný večer ♥ Hana
OdpovědětVymazatHanko, vyzkoušej. Jsou fakt tvrdé, ale chtějí čas, pak jsou výborné k čaji :) A ráda slyším, že jsi hlavně v klidu :) Děkuji za milou návštěvu!
VymazatThank you for your recipe! There's so much to love and to enjoy this time of year, isn't there? Baking and a bit of quiet stitching, two of my favourite things to do. Love that pretty crochet with all it's happy colours.
OdpovědětVymazatJolanko, já už mám napečeno, ale ty tvoje hromádky vypadají moc dobře...
OdpovědětVymazatČtverečky parádní a věnec taky - jednou jsem na něj dala vánoční sušenky - hotová ptačí hostina :o)
Moc tě zdravím, Helena
Helenko, máš můj obdiv. Tvé pečení je prostě nádherné, fandím sušenkám! :) A děkuji za tip pro ptáčky :)
VymazatIt's always fun to enjoy traditional baked goods at certain times of the year, especially Christmas! Your small squares are so pretty; I love all of the color!!! And your winter wreath is fabulous!!!!
OdpovědětVymazatJolanko, deka i výzdoba moc pěkná. S tím sněhem to vypadá opravdu vánočně. Advent se také snažím prožít v klidu. U nás se moc nepeče, ale dnes jsme po škole dělali perníčky. Užijte si víkend, Jana
OdpovědětVymazatJoli,
OdpovědětVymazatjá se na své první cukroví teprve chystám ..... mám pocit, že dopadne podobně jako to tvoje :o):o):o) .... ale na svou obhajobu musím říct, že "co mu Pánbůh ubere na kráse, to mu přidá na chuti" :o):o):o)....Přeji ti krásný a pohodový třetí adventní týden ..... pa, pa Marki
Marki, dostala jsem skvělý tip na maskování připálenin - jednoduše moučkový cukr :) Ale my cukroví necukrujeme, tak to budu muset maskovat jinak. Asi to prostě sním jako první :) Ať se daří při pečení! A hlavně - pozor na prsty! :)
VymazatJolanko, na připálené spodky používám maskování čokoládou:-) Je to chutné, a nikdo nic nepozná:-) Ale tvoje cukroví vypadá super:-) To žádné extra maskování nepotřebuje:-)
VymazatPrvní návštěva a vítá mě nejen něco na zub, ale i krásná dekorace, jen tak zlehýnka mám moc ráda.
OdpovědětVymazatHezký čas advetní přeji. Jana
Jani, děkuji moc :) Krásné dny i Tobě!
VymazatGetting ready for the holidays is so much fun. My favorite part is baking and sharing cookies and biscuts. Yours look so yummy. I hope you too have a magical time. Hugs.
OdpovědětVymazatKrásné háčkování máte, tyhle barevné gejzíry milkuju. krásné Vánoce!
OdpovědětVymazat