úterý 20. května 2014

Čas letí...

... a já tak nějak nic nestíhám. Aspoň takový pocit mi pořád stojí za zády :) No, marné, nejsem stroj, takže vše ve svém tempu, že? :)

Konečně se mi ale povedlo sebrat náladu a chuť a upekla jsem kváskový chlebík v troubě. Takže Vám představuji mé první - home made & hand made - bochánky :)


Omluvte, prosím, jejich košilky z pečícího papíru, ale byla jsem strašně nedočkavá :) Prostě jsem si je musela vyfotit tak, jak jsem je vyndala z trouby :) Radost obrovská!

Neskutečná dobrota: domácí chlebík s domácí marmoškou, k tomu kávička a nějaké ty barvy okolo... hned je den krásnější :) A nové bochánky už mám v chlebníku :)


A také to vypadá, že se letos dočkám květu u venkovního kaktusu!


Mám dvě malé rostlinky a loni mi poupata opadaly, ale letos už jsou krásně nachystané :) Lístky nejsou zrovna estetické, ale to se během léta spraví :)


Malá chráněná "zahrádka". Chráněná před sluncem. Za zahradním dřevěným domečkem našich dětí. Celou zahradu máme totiž po většinu dne zalitou sluncem, což se loni právě bohyškám v květináčích nelíbilo. Letos jsem je schovala právě za domeček a jsou nádherné. Vedle mám i malou hortenzii z loňska a letos zakořeněný břečťan a netřesk.


A můj malý pomocník. Krom rajčátek a paprik a jedné okurky jsem musela zasadit i fazolky popínavé a keříčkové. Máme opravdu malý záhonek - dřevěné koryto, ale zeleniny se tam vešlo dost :) Adámek prostě nutně potřeboval ty kuličky dát "do bahnu" (čtěte: do země) Ale co, ta radost, když něco vyklíčí... ta je k nezaplacení :) Mít tak nafukovací zahradu... :)


Toliko střípečky od nás :)

Mějte krásné a veselé dny plné sluníčka :)

Jola *

9 komentářů:

  1. Paradne, na chlebik sa mi az slinky zbiehaju...a take farebne ranajky..rozhodne lepsie ako to moje domace pobehovanie, spraskanie chleba za chodu a dopijanie caju az poobede ked domov pridem.. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jolanko,
    posílám slunečný pozdrav!!
    Děkuji za návštěvu u mne. Domácí chlebíky s máslem a marmeládou- mňam!!!
    K tomu barevné háčkování, poupátka kaktusu a je hned krásný den!!
    Bohyšky jsem také přendala do stínu- je jim tam opravdu líp...
    A moc zdravím Tvého pomocníčka Adámka!
    měj se krásně
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  3. beautiful photos Jola!! your bread looks perfect and i am sure it was delicious!!! Every spring i enjoy watching blooms form and it really is fun to watch the garden grow!! i think i enjoy it as much as my kids do. Wishing you a happy, sunny week!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Joli bochníčky jsou na jedničku:-) Kaktus tedy moc pěkně kvete....
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  5. Jolanko tvoje chlebíky jsou perfektní. Vůbec není poznat, že jsi je pekla poprvé.
    Hned bych si dala s tebou. Koukám, že zase něco pěkného háčkuješ. Pěkné barvičky.
    Moc zdravím Anny

    OdpovědětVymazat
  6. Cześć Jolu:) Chleb wygląda cudnie! Na pewno był bardzo smaczny:) Radość z najmniejszego nawet ogródka również jest bezcenna:) Piękne masz hosty w doniczkach:) Pozdrowienia ciepłe znad morza:)

    OdpovědětVymazat
  7. Ajko, děkuji za zastavení :) No, kaktus ještě nekvete, ale letos se snad (SNAD) dočkám :)

    Anex, dziekuje bardzo, chlebik byl i stale jest pyszny :) A hosty... mam cudowne i w ogrodku, w tym roku pogoda im sprzyjala: zimno i duzo deszcza. Zobaczymy, na ile im sie spodobaja upaly, gdyz wlasnie do nas taka pogoda dotarla :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jolanko, moc tě zdravím a chválím chlebíky, háčkování, zahrádku, pekaře i zahradníky :o)
    Užívejte hezké dny, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Joli, chlebíky se ti moc povedly .... musím se přiznat, že chleba jsem ještě nikdy nepekla .... přeji dobrou chuť ..... Marki

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...