neděle 1. prosince 2013

Weekending: První adventní neděle

První adventní víkend! Už jsem se opravdu moc těšila :) Dekorace jsem měla nachystané a pomalu a nenápadně jsem je začala rozmisťovat po domě už během minulého týdne. Nic moc velkého, jen tu a tam nějaký ten vánočně laděný svícínek, andílek... jen navodit tu atmosféru :)


Zaujal Vás ten obrázek vpravo? Ano ano, je to naše Rozárka. Nevím, kolik jí bylo tenkrát let, ale takhle krásně ji tužkou zvěčnila má šikovná neteř Janička! A obrázek dostala Rozárka loni (nebo to bylo už předloni? Ten čas tak strašně letí!) právě k Vánocům :)


Rozárky nová čepička. Dokončila jsem ji tak akorát. Před příchodem opravdu studeného počasí. Sníh tady nemáme. Ale zimu a velmi studený vítr - to ano...


Jestli se dočkám té mé čepice - to opravdu nevím. Už jsem se dvakrát vracela na úplný začátek. Jooo, začátky :) Ale maličko jsem pokročila se šátkem pro mne... příze s příměsí merina... krásně se s ní pracuje a je taaak příjemná na omak :)


Nejde mi to tak rychle, jak by možná mohlo, ale... mám umytá okna u Rozárky a u Adámka. Jakože přípravy na svátky. Jenže já to gruntování nemám ráda. Vždyť co, uklízím všude a pořád. Taky to tak máte, že ano!? :) :)

A co cukroví? Už chystáte oblíbené recepty? U nás to bude o lineckém. Hlavně o lineckém. To prostě frčí! Jaké je to Vaše "nej"?

Přeji Vám nádherný (třeba už i maličko sladký) adventní čas! :)
Jola *

9 komentářů:

  1. Ano Joli, hlavně nenápadně - tu a tam a ještě tady ... :))) to znám :))
    Ta Tvoje neteř, to bude umělkyně! Jak věrná podoba!...Moc šikovná - asi z ní něco bude :)
    Čepička je krásná... A ty Tvoje šálky a čepičky doděláš o svátcích u pohádek,neboj...:) Sníh je tady jenom na kopcích - Javoch, Čantoryje... Takže jsme na tom stejně:)
    papa a užívejte si !

    OdpovědětVymazat
  2. Ano Joli, taky to tak mám:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. Jolanko, z tvých adventních fotek dýchá pohoda a klid. Rozárce čepička moc sluší a šátek je měkoučký už z fotky.
    Taky uklízím pořád a tak i teď, manžel říká, že dokud nepadnu, tak si to neužiju :o) Ale neboj, není to tak hrozné...A cukroví - zatím mám perníčky, Terka se moc těší na linecké s naší rybízovkou a vůbec, na domácí Vánoce :o)
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Jolanko, krásný advent! U nás se s úklidem teprve začíná a bude to nejspíš na dlouho. Svátky jsou naštěstí o něčem jiném;-). To pletení Ti moc jde, Rozárce čepička sluší a šátek vypadá taky krásně.
    A linecké u nás taky vede! Klára

    OdpovědětVymazat
  5. We are heading into a fun season! yes, i clean all the time; it never ends!! Your crochet is beautiful as is the drawing of Rozarka! I hope you have a good week Jola!

    OdpovědětVymazat
  6. Witaj Jolu:) Piękny porter Rozarki:) Dobrego czasu oczekiwania i pozdrowienia serdeczne!

    OdpovědětVymazat
  7. Joli, tak ty si na tom dobre s pripravami. Uz mas aj umyte okna, to je super. Krasna ciapocka a satka, tiez. Velmi pekne ti to ide.

    OdpovědětVymazat
  8. Joli i my nejvíce milujeme linecké .... a pak vanilkové rohlíčky .... na pečení se chystám po neděli ... tak snad něco stihnu ....přeji ti krásnou a pohodovou druhou adventní neděli ...pa, pa Marki

    PS: Ta čepička je parádní, stejně jako obrázek od tvojí neteřinky !!!

    OdpovědětVymazat
  9. Beautiful knitting Jolana and your daughter is adorable!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...