neděle 19. srpna 2012

Dovolená / Urlop

Prázdniny jsou téměř u konce a my se chystáme na dovolenou. Hurrrááá! :-) Jedeme do Vranova nad Dyjí. Jedeme tam už potřetí. Akorát si nejsem jistá, jestli letos dáme i přehradu. Loni, za vydatných veder, byla voda neskutečně ledová. Ale koupali jsme se :-) Letos si nejsem jistá. Nicméně tamní okolí nabízí i jiné možnosti... prostě se tam rádi vracíme. No a večery jsou volné, žádné žehlení, pečení... to vše přeci na dovolené odpadá a tak vzniká prostor na hobby :-) Beru si háčkování. Jen jsem musela přehodnotit, v čem jej povezu... igelitka z nákupního centra není to pravé ořechové. A tak jsem opravdu narychlo zasedla k šicímu stroji a ušila si tašku. Dokonce i na kapsičku došlo. Taška mohla být víc propracovaná, ale šila jsem opravdu ve spěchu. Navíc z látky, kterou jsem pořídila v Ikea, doma vysrážela, vyžehlila a pak založila hluboko do skříně, páč jsem jaksi nepochopila, proč jsem ji pořídila. No, teď se hodila a myslím, že výsledek není nejhorší :-)

Wakacje prawie kończą a my wybieramy się na urlop. Wreszcie! Jedziemy do Vranova nad Dyjí (region Południowe Morawy). Już po raz trzeci. Tylko w tym roku nie wiem, czy będziemy się kąpać w zaporze. W zeszłym roku były upały, ale woda lodowata. No, myśmy się kąpali :-) Zobaczymy, jak będzie teraz. A kiedy pogoda nie dopisze... nie ważne, okolica oferuje wiele możliwości... Chętnie tam wracamy. No i przede wszystkim zapowiadają się wolne wieczory, żadne prasowanie, gotowanie... więc zabieram szydełkowanie :-) Doszłam do wniosku, że powinnam sobie uszyć odpowiednią torebkę na włóczki... więc w wielkim pośpiechu (niestety, gdyż wyjeżdżamy już wkrótce) wzięłam się do cięcia i szycia. No, i zabrałam tkaninę, którą kiedyś kupiłam w Ikea, w domu wyprałam, wyprasowałam i schowałam do szafy, gdyż jakoś nie zrozumiałam, dlaczego ją kupiłam?! Ale teraz się przydała :-)





 

 


Občas už je cítit podzimní vítr, mám to moc ráda. Ale ještě pořád máme léto, a tak Vám všem přeji krásný, teplý a slunečný závěr srpna!

Chwilami już można odczuwać poryw jesiennego wiatru, ale nadal trwa lato. Więc wszystkim Wam życzę ciepły i słoneczny sierpień!

Jola *

8 komentářů:

  1. Jolanko, krásnou dovolenou! Taška vypadá super. Tuhle látku jsem v Ikea snad ani neviděla.

    OdpovědětVymazat
  2. Świetna torebka, materiał został wspaniale wykorzystany. Życzę Wam cudownego urlopu i ciepłej wody, żebyście mogli z niej skorzystać.

    OdpovědětVymazat
  3. Taštička se Ti povedla. Užijte si krásnou dovolenou....odpočívejte...užívejte si končící léto.....:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Jo na rychlo, jo? Aha...Tak já bych takovou narychlo měla za několik dní! :o)) Povedla se Ti. Moc se mi líbí ten přiznaný proužek okraje -IKEA SVEDEN 2008... To je dost dobré! :o)
    Tak vám přeju moc krásnou dovolenou a že tento týden prý budou zase tropy, tak se snad i trochu ohřeje voda v přehradě! A šťastnou cestu tam i zpět!pa,L.

    OdpovědětVymazat
  5. Udanego urlopowania;)
    Torba genialna;)
    Pozdrawiam

    OdpovědětVymazat
  6. Teď mají být tak šílený horka, že se možná i ta voda v přehradě trochu ohřeje ;-) :-))) Užijte si pěknou dovolenou.
    Taštička je super, moc se Ti povedla. Tak se pak pochlub, co jsi uháčkovala :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Všem děkuji za krásné a milé komentáře!!

    Jani... v Ikea je v plné kráse pěkně rozvěšená, tu nemineš :-)

    Leni... opravdu na rychlo. Až mě to mrzí. Chtěla jsem si ušít tašku, pěkně vyztuženou, s kapsičkou, přihrádkou na háček... ale času málo, tak vznikla nevyztužená taška s jednou kapsou. Ale účel plní :-)

    Moni... užíváme, užíváme! Je krásné počasí, až na dnešní bouřku. Ale zase se aspoň osvěžilo :-)

    Katko, ukážu. Čtverečků přibývá... Jen řeším, jak je dám dohromady. Našla jsem deky se sešitými čtverečky, ale ráda bych je zkusila sháčkovat. Uvidím, co se mi povede :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Dziewczyny, dziekuje za odwiedziny i mile komentarze! Jeszcze dwa dni. Troche chyba poplywamy, ale tez na pewno cos zwiedzimy :-)

    Agus, woda lodowata, ale jak tu nie wykapac sie, jak juz siedzimy tak blizko :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...