sobota 30. června 2012

A máme prázdniny... / I mamy wakacje...

... a s nimi i úmorné vedro :-( Máme konečně volný víkend a chtěli jsme něco udělat na zahrádce... Nedalo se, neskutečné vedro, dusno... sauna od rána :-( Venku jsme byli jen dopoledne, pak jsme to ještě zkusili později odpoledne... nedalo se. Rozárka naříká, že je unavená. Adámek ten ani neví, co se s ním děje. Jen polehává a celý den se cpe jablíčkama (mám je krásně vychlazená a šťavnatá, tak se není čemu divit).

Včera se ale Rozárka loučila se školkou. Bylo to trošku plačtivé, smutné... No, zvykla si. Školka je to krásná, paní učitelky moc hodné a v jejich třídě skvělé děti. Domluvily jsme se, že určitě během školního roku do školky zavítáme na malou návštěvku :-) Ale aby paní učitelky nezapomněly na Rozárku, donesla jim na památku dvě malé peřinky pro panenky.

... a niesamowity upał :-( Wreszcie mamy wolny weekend, który chcieliśmy w całości poświęcić pracy w naszym ogródku. Niestety wytrzymaliśmy tylko dopołudnia. Spróbowaliśmy i później po południu... nie mogliśmy, szybko wracaliśmy do domku. Rozarka narzeka, że jest zmęczona. Adaś nie rozumie, co się z nim dzieje. Tylko wyleguje i cały dzień zajada się jabłuszkami (mam chłodzone z lodówki i bardzo soczyste, więc rozumiem jego apetyt).

Wczoraj ale Rozarka łączyła się z przedszkolkiem. Był to lekko upłakany i smutny dzień. Przyzwyczaiła się. Przedszkolko jest piękne, panie nauczycielki bardzo fajne a dzieci w jej klasie super! Obiecałam jej, że podczas nowego roku szkolnego na pewno wpadniemy na krótką wizytę. Na pamiątkę wzięła do przedszkolka dwie kołderki przeznaczone dla lalek.







Také jsem vyzkoušela recept Gábinky. Udělala jsem dobře. Po cereálních placičkách se jen zaprášilo :-)

Wypróbowałam też recepis na świetne cerealne placuszki. Zniknęły błyskawicznie :-)


Krásný víkend, perfektní prázdniny a pohodové léto!

Miłego weekendu, bajecznych wakacji, pięknego lata!

Jola *

3 komentáře:

  1. U mnie też nieznośne upały, nawet w domu nie da się wytrzymać. Te placuszki wyglądają bardzo apetycznie :) no i oczywiście śliczne kołderki :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jolanko, i u nás bylo velké dusno a horko.... Nově vysázené kytičky jen smutně klopí kvítka i lístky. Snad nějaké přežijí... Děti se nemohly dočkat prázdnin, i když Tomovi to bylo i trochu líto - na podzim už nastupuje na gymnázium. Tak ať se tvé prvňačce i mému primánovi na podzim ve škole líbí, najdou fajn spolužáky a dobré učitele.

    OdpovědětVymazat
  3. Já taky poléhávám.. No už ani ne, ale polehávala jsem. Se zády :o) Na druhou stranu, kdo by chodil v tom hycu do práce, ne? Tak se válím doma :o))- takhle dopadlo to moje těšení na Svatojánskou noc.... :-/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...