pondělí 7. května 2012

Neustále "in progress" / Stale "in progress"

Nějak mne to počasí v poslední době deptá. Nejdřív vedra, pak tolik očekávaná změna a déšť, ochlazení, dnes opět teplo... Večer už bývám víc unavená. (No, já si tady stěžuji na počasí, a jestli pak ten problém nevězí v mém věku?!) :-) V každém případě abych se zbytečně víc nevyčerpávala, dospěla jsem k závěru, že budu dělat malé věci. A tady jsou: hexagonky o průměru 42 mm :-) Řeknu vám, padla další várka zbytků! A koukám, že chybí růžová, že? :-)

Jakoś ta pogoda męczy mnie ostatnio. Raz upały, potem oczekiwana zmiana i deszcz, zimno, dzisiaj ponownie ciepło... Wieczorami bywam jakaś więcej zmęczona. (Ja narzekam na pogodę, a może problem jest w moim wieku?) :-) W każdym razie by się nie wyczerpywać, doszłam do wniosku, iż będę robić małe rzeczy. Oto hexagony z przeciętną 42 mm :-) Powiem Wam, zużyłam kompletnie wszystkie resztki! A patrzę, że brak różu, prawda?


Tady ještě "work in progress" s většími hexagony o průměru cca 58 mm. Začínají se mi hromadit nedokončené věci :-( Také to tak máte?

 Tutaj jeszcze "work in progress" z większymi hexagonami. Jakoś dużo mam niedokończonych prac :-( Czy tak samo jest i u Was?


 


A aby nebylo jen o šití. O mne je už známo, že miluji sladké ke kávě. Tentokráte jsme pekli s Adámkem muffiny pro Jaguśku (tak si říká už od malička naše Rozárka), a protože těsta zbylo hodně - řekněme, že to byl záměr, upekli jsme si i něco k černému nápoji :-) A ty černé tečky? To je prosím nasekaná kvalitní čokoláda v kvalitním množství :-)

By nie było tylko o szyciu. O mnie już wiadomo, że lubię słodkie do kawy. Tym razem piekliśmy z Adasiem muffiny dla Jagusi (tak do siebie mówi Rozarka), a ciasta zostało dużo - powiedzmy szczerze, że taki był zamiar, więc zrobiliśmy i coś do czarnego napoju :-) A co te czarne plamy? To jest jakościowa czekoladka :-)


Vlastně Adámek v kuchyni moc dlouho nevydržel, šel po své práci. Miluje skládat. Cokoliv - Lego, dřevěné medvídky, kostky, puzzle pro nejmenší, tvary...

No właśnie ja pracowałam w kuchni, Adaś ze składanką. Uwielbia cokolwiek składać - Lego, drewniane miśki, drewniane klocki, puzzle dla najmniejszych...


A tady už je naše odpolední siesta :-)

I oto już słodkie drugie śniadanko dla nas :-)


Jak  vypadá Adámek po únavných povinnostech v kuchyni a na domácím hřišti?

A jak wygląda Adaś po męczących zajęciach w kuchni i na placu zabaw?



Zítra vyrážíme na krátkou dovolenou. Hurááá!
Všem nahlížejícím přeji krásné dny! ♥

Jutro wyjeżdżamy na krótki urlop. Hurrra!!! :-)
Wszystkim zaglądającym życzę pogodnych dni! ♥

Jola*

6 komentářů:

  1. Te drewniane klocki i układanki są najlepsze;0 moja Mania też uwielbia się nimi bawić...u Was dziś ciepło a u mnie zimnica;( miłego wypoczynku...pozdrawiam

    OdpovědětVymazat
  2. JA TEŻ JESTEM DZIS OKRUTNIE SPONIEWIERANA TA POGODĄ...JAK TY ROBISZ TAKIE MALEŃSTWA?PODZIWIAM:)))

    OdpovědětVymazat
  3. Dziekuje za mile odwiedziny!

    Qrko, a w planie mam jeszcze mniejsze :-)

    Justynko, masz calkowita racje, drewniane sa nejlepsze!

    OdpovědětVymazat
  4. Thank you sooo match.Your quilt ist sooo lovely.I like it very match.

    hugs Conny

    OdpovědětVymazat
  5. Conny, thanks a lot for your visit and pleasing comment!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...