neděle 11. března 2012

Tvořivý víkend / Twórczy weekend

Tak o tomto víkendu mohu říct, že byl jedním z těch opravdu vydařených :-) V sobotu jsem jela na svůj první sraz do Dámského klubu patchworkářek v Čelákovicích. Vzala jsem si Rozárku jako posilu :-) Jely jsme vláčkem, takže takový holčičí výlet. A samotný sraz... super! Moc se vydařil. Měla jsem opravdu dobrý pocit. Sraz se konal v krásném a příjemném prostředí s velmi sympatickými osůbkami. Normálně klub není jen o patchworku, holčiny se věnují spoustě jiných věcí, ale nyní jsou na programu deky pro občany domova důchodců. A na první deku, resp. zatím její základ, se můžete podívat na blog Janičky, která je takovou vztyčnou osobou klubu :-) Já mohla do celého projektu přispět aspoň jedním čtverečkem :-)
Dnes v neděli tvořila především Rozárka. Připravujeme společně ozdoby na jarní výstavu do školky. Zatím máme kolíky, ještě budou zapichovátka. O tom někdy příště :-) A večer jela na kuželky :-) Ano ano, manžel hraje závodně kuželky za KK Sadská a Rozárka ráda jezdí na tréninky, když se poštěstí tak i na zápasy a fandit opravdu umí!

Ten weekend był jednym z tych bardzo udanych :-) W sobotę pojechałam na swe pierwsze spotkanie do Damskiego patchworkowego klubu w Čelákovicích. Wzięłam Rozarkę i pojechałyśmy pociągiem, więc miałyśmy i taką malutką wycieczkę. A spotkanie? Bomba! Bardzo udane, w przyjemnym i pięknym środowisku, bardzo fajne i sympatyczne kobietki. Tak wogóle to na spotkaniach można robić różne własne rzeczy: szydełkować, haftować... ale teraz rozpoczęto piękną akcję szycia koców dla obywateli domu emerytów. Na zdjęcie pierwszego kocu - no narazie na przygotowane ręcznie szyte kwadraciki, można zajrzeć na blog Jany, która jest taką głównę organizatorką całego klubu.
Dzisiaj w niedzielę pracowała przede wszystkim Rozarka. Wspólnie przygotowujemy ozdoby na wiosenną wystawkę do przedszkola. Narazie mamy klamerki, jeszcze ozdoby do kwietnika. Chyba zdążymy do końca tygodnia :-) A wieczorem pojechała z mężem do klubu sportowego. Mój mąż gra w kręgle, jest członkiem klubu sportowego KK Sadská a Rozarka bardzo lubi chodzić na treningi :-)



A tady už večerní trénink...
A tutaj już wieczorny trening...


No a mne se povedlo dokončit top hexagonového quiltu. Teď ještě koupit vatelín a mohu se pustit do závěrečného prošití a zašití a prostě do dokončení :-) A co víc... konečně jsem objevila návod, jak uháčkovat čtvereček. Já vím, návodu je spousta, ale tak abych jej pochopila i já, háčkovací amatér... No, krásný návod a spousty další krásné inspirace najdete zde. A mne nezbývá nic jiného, než se zásobit barevnými přízemi :-)

A mnie się wreszcie udało dokończyć top hexagon quiltu. Muszę kupić ocieplinę i mogę pikować, zszywać... poprostu dokończyć koc :-) A co więcej... znalazłam też tutek do uszydełkowania kwadraciku. Tutek i wiele inspiracji znalazłam tutaj. No a ja już tylko potrzebuję zrobić zapasy kolorowych włóczek :-)



Děkuji za vaše milé komentáře a návštěvy v minulém postu! Moc mne to těší ♥
Dziękuję za liczne odwiedziny i komentarze pod poprzednim postem! Bardzo mnie to cieszy ♥

11 komentářů:

  1. Malá je šikulka :-) A ten top vyzerá krásne už teraz. Teším sa, keď sa s nami podelíš o foto hotovej deky. Bude krásne nežná. A farebné priadze? Tých nie je NIKDY dosť, však. Ja mám ale dosť problém kúpiť tuto v Bratislave také naozaj pekné sýte farby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lilo, děkuji moc za komentář! :-) Deku snad došiju brzo, snad budou mít u nás v obchodě vatelín. Rozárka mě už uhání :-) Máš pravdu, přízí nikdy není dost. Já hlavně ani nevím, jaké by se přesně hodily na takovou deku. Bude to takový pokus omyl :-)

      Vymazat
  2. Zapowiada się wspaniały koc, czy narzuta - podziwiam, bo bardzo mi się podobają takie prace. Podziwiam tym bardziej, że sama pewnie nigdy nie popełnię takiego...
    Pozdrawiam serdecznie

    OdpovědětVymazat
  3. Narzuta prześliczna...widzę że Rozarka uzdolniona jak mamusia;)

    OdpovědětVymazat
  4. To Tvoje tvoření s dětmi se mi strašně líbí...Fajn máma.♥.
    Táta chodí na kuželky?? Tak na bowling ještě, ale kuželky? Tyjo! To jsem hrála naposledy u Tyrase tak před 20 rokama! - víš, že tam byly, ne? Hrbolatá betonová dráha, ale strašná sranda! :o)))
    Na deku se teda těším! (do toho se asi nikdy nepustím, to bych nedokončila-se znám..)A díky za čtverečkový návod - už je uložen :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, hexagonky jsou takový relax: pohoda, kávička... :-) No a táta nejen chodí na kuželky, ale i závodí v kuželkách! :-)

      Vymazat
  5. Dziękuję za miłe komentarze!

    Justynko, dziękuję!

    Janola, a wiesz, że taki quilt to bardzo prosta rzecz? :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jolo, moc rádi jsme tě u nás uvítali. Jen si dovolím malinkou opravu - Dámský klub není v Čáslavi, ale Čelákovicích. Ale to je jen malinko vedle:-)

    Rozárka je šikulka a ty se jí neuvěřitelně věnuješ. Kolíčky budou suprové! Jsem zvědavá, jakou další výzdobu spolu vymyslíte.

    A deka - nádherně něžná, krásně sladěná.... To se bude Rozárka mít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, opraveno! :-) Děkuji!!!

      A deka... nebudeš tomu věřit, ale šiju ji ze zbytků. Tyhle látky si kdysi Rozinka vybrala na deku, kterou dostala k Vánocům, plus polštářky. No, ale zbytků bylo málo, tak jsem dokupovala :-) Tohle byl první růžový projekt u nás doma a od té doby je u nás nějak růžově :-) Ale pozor... zbytky už opravdu končí! :-)

      Vymazat
    2. Ja tez podziwiam Twoją pracę na narzutą :). Efekt jest rewelacyjny!
      Dziękuję za tutek, takie kwadraty bardzo mi się podobają i na pewno będę robić:)

      Vymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...