čtvrtek 7. března 2013

Rozčarování / Rozczarowanie

Hotovo. Ale na vlnu nadšení teprve čekám. Snad časem dorazí. Co se děje? Dala jsem přehoz na gauč a... prostě nevím, jestli se mi to líbí. Šila jsem jej ze svých nasyslených zahraničních látek. Neměla jsem jich moc, proto jsem se rozhodla, že velká deka z toho nebude. Ale i tak mi trošku chybělo a doplnila jsem deku oranžovou barvou a to je asi ten problém. Mám moc ráda oranžovou... ale asi jak kde. Manžel je nadšený. Oproti předchozímu přehozu je to totiž opravdu změna. Posuďte sami:

Gotowe. Ale jakoś radość narazie nie dotarła. Może dopiero czasem. O co chodzi? Gotowy koc ułożyłam na tapczan i... jakoś mi nie pasuje. Szyłam z moich zagranicznych zapasów. Było ich mało, więc od początku było jasne, że mogę uszyć tylko mały koc. Jednak trochę zabrakło i dopełniłam kolorem pomarańczowym i może właśnie tutaj jest ten problem. Bardzo lubię pomarańczowy kolor... Mąż jest z wynikiem zadowolony. Bardzo mu się podoba zmiana. Sami sprawdźcie:

Dříve... / Przed...


Nyní... / Po...


Prošití... / Pikowanie...



Opravdovou radost ze změny měl Adámek. Okamžitě vylezl na gauč, zkontroloval situaci a poté se spokojeně pustil do "vaření" :)

Naprawdę bardzo zadowolonym jest Adaś. Od razu wskoczył na tapczan, posprawdzał sytuację i potem rozpoczął swe "gotowanie" :)


Zcela jistě to chce jiné polštáře. Jen jedné látky mám ještě dostatek, takže její použití je jasné a doufám, že jakmile vyměním potahy na polštářcích, můj názor na celek se aspoň trošku změní. Zatím okolo gauče kroužím, hodnotím, přemýšlím... nakonec, přehoz není přilepený, že? :)

Na pewno dojdzie do wymiany jaśków. Czarnej tkaniny z kółkami mam dosyć, więc na pewno przeznaczę ją na nową poszewkę i mam nadzieję, że po zmianie jaśków jakoś pogodzę się z całością. Narazie chodzę około, rozmyślam, rzucam okiem... wkońcu, koc nie jest przyklejony, prawda? :)


Krásný den! :) / Cudownego dnia życzę! :)

Jola *



PS: Tady jsem se do deky zamilovala, je zde i návod. Tady je zimní varianta.

PS: Tutaj zakochałam się w kocu, do dyspozycji jest również tutek. Tutaj koc zimowy.

22 komentářů:

  1. Jolanko♥ před ..jsi to měla taky nádherné:
    a myslím ,že si neudělala chybu ta nová deka je úžasná!! krásná !!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Joli,
    tak mě se přesně tahle kombinace barev líbí :-)
    Takže za mě je tenhle přehoz Nej !
    Ještě sladit polštáře a bude to dokonalé!
    Někdy je třeba si na změnu zvyknout a když to nepůjde vyměnit ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mnie bardzo się podoba:) pozdrawiam:)

    OdpovědětVymazat
  4. Deka se mi líbí, úplně to rozzářila. Zahraniční látky jsou sice krásné, ale čím větší vzorek, tím by měl být jednodušší blok. Já se vždycky bezhlavě zamiluju do nějakých "velkých růží" a pak nevím, co s tím :). Máš moc hezký blog. Ahoj.

    OdpovědětVymazat
  5. Nová deka je 100% lepší!
    Jen vyměnit ty polštáře, ty mi k tomu taky neladí ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Táňo... moc děkuji za milou návštěvu! :)

    Ilonko Ř. ... moc děkuji! :) Určitě, chce to výměnu polštářů :)

    Sharotka... dziekuje za mile slowa :)

    Ilonko... děkuji! Moc mě těší, že deka se líbí.

    Já už přišla na to, proč se mi deka nezdá... i když mám tyto barvy ráda, tak jakmile se spojily, působí na mne nějak studeně. Snad to polštářkama spravím. Moc děkuji za milé návštěvy! :) *

    OdpovědětVymazat
  7. Je parádní Joli! Mě by se k ní líbily oranžové polštířky:-))

    OdpovědětVymazat
  8. Jolanko, holky přede mnou mají všechny pravdu! I "starý" přehoz se mi moc líbil. K novému: hlavně moc chválím a obdivuji, někdy chci nějakou podobnou také ušít, jsi dobrá! A děkuju i za odkaz na návod - výpočet. Máý asi pravdu i verpa, také jsem si říkala, že možná větší bloky, výraznější barvy a vzor kontrastní také - špičky apod... Znám ten pocit, když nejsem 100% spokojená a ani nevím proč... Ale myslím, že musíš být na sebe pyšná, že jsi ušila takovou krásnou ne jednoduchou deku, chce to si zvyknout a okoukat si to a pak správně doladit a možná zjemnit polštářky - možná spíš méně výrazné, spíše nenápadný vzorek? Ale určitě je nádherná!!

    OdpovědětVymazat
  9. Joli, je nádherný !!!!! ..... Nebuď k sobě a k přehozu tak kritická ..... mě se líbí moc ..... je to krásná práce, všechno ti ladí a sedí .... jsi moc šikovná ...... Marki

    OdpovědětVymazat
  10. Strašlivě moc děkuji za Vaše krásná a velmi povzbudivá slova!!! :)

    Ajko... oranžová došla :)

    Dani... zvláštní je, že sešitý top se mi strašlivě moc líbil. Přikládala jsem jej ke gauči a říkala jsem si, jaké to bude hezké. Když jsem tam ale dala hotovou deku... Ale už jsem ji vzala na milost, je to takové oživení a jakmile ušiju vhodné polštářky, zase to bude zcela jiné. Zatím jsem musela nechat ty "staré", aby si měl Adámek pořád s čím hrát :) Děkuji za tipy. Zůstala mi i spodní látka a ta je decentní a vážně o ni uvažuji :)

    Marki... MOC děkuji :) *

    OdpovědětVymazat
  11. Jolanko, deka je nádherná, veselá a optimistická, hravá a osviežujúca... určite jej znovu prídeš na chuť. Ja to tak mám s každou dekou, čo došijem, také rozčarovanie, či sa mi vobec páči. Myslím, že je to ovplyvnené tou hromadou práce, čo na deke človek strávi, že ju v konečnom dosledku vlastne i tak trochu neznáša za to, o koľko času ho pripravila :) Ale keď ju potom napr. na nejaký čas vymeníš za inú a po čase vytiahneš, alebo si len pozrieš fotky, tak sa zase zamiluješ... do tejto určite ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Joli, tak deka vyzera krasne, tak pekne to vsetko ozivila. Iba daj tomu trosku casu a uvidis, bude sa ti pacit, je nadherna. Pekne zive farby na privitanie jari.

    OdpovědětVymazat
  13. it turned out beautifully and brightens your space!! Great finish Jolana!!

    OdpovědětVymazat
  14. Joli, je to obrovská změna a rozhodně k lepšímu! Přikláněla bych se k jednobarevným, max. dvoubarevným (třebas pruhovaným) polštářkům, aby vynikl ten krásně vzorovaný přehoz. V barvách přehozu, samozřejmě. Je to moc krásně jarně veselé, povedlo se Ti to! Pa, L.

    OdpovědětVymazat
  15. Joli, Ty jsi fakt šikula!! Nádherný přehoz, ale mně se líbí i ten "starý" :o) Prostě Ti to jde, no.. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Jolanko, je parádní (nebo spíš jsou oba). Myslím, že to chce jen polštáře z jedné použité látky na dece a budeš vidět, že i ty sama (nejen Adámek) budeš nadšená!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  17. Jolanko ten přehoz je dokonalý, překrásně nakombinovaný, úžasně ušitý, já nemám ráda oranžovou vůbec ale na tvém přehozu se mi tedy naopak moc líbí, krásně ho vyzvedla a oživila .. a pokud se ti nelíbí zrovna na gauči což se mi zdá hloupost, protože je mnohem krásnější než ten předcházející i když ten je také moc hezký, tak ho prostě třeba použiješ na krásné zachumlání na gaučíku.. pa krásné dny Dita

    OdpovědětVymazat
  18. Barborko... moc děkuji. Jo jo, u prošívání deky ukápla i slza... prostě se nedařilo a nedařilo.

    Lenka H.... ano, je to opravdu obrovská změna. Máme spíš věci v decentních barvách a toto je obr změna :) Polštářky určitě budou velmi jednoduché. Jen si to vše připravit :)

    Leni... děkuji! :)

    Helenko... moc děkuji za návštěvku! :) Už si zvykám a polštářky určitě budou jednoduché a už se na ně těším!

    Dituško... moooc děkuji! A máš pravdu... než jsem ho tam "nainstalovala", Adámek se chumlal na koberci a moc mu to slušelo :)

    Jadziu... bardzo dziekuje!

    ***

    OdpovědětVymazat
  19. Ahojky, nový přehoz je moc hezký,takový veselý,jarní.Ale původní je samo taky moc hezký,šikulka jsi pa

    OdpovědětVymazat
  20. Deka je moc hezká. Ta oranžová barva tomu dává šťávu. A hodí se dobře jak k zelené, tak k modré (já jsem přes ty barvy :-) Bez té výraznější oranžové by to bylo moc fádní. Já jsem osobně už dávno hodila za hlavu všechny ty poučky, co se k čemu hodí. (Proč ne vzorované polštáře ke vzorované dece?) Celý život ti říkají, že se proužky nehodí k puntíkům a růžová k červené a pak se koukneš na fashion week v Paříži a po molu běhají modelky s puntíky a proužky v červeno-růžové kombinaci... co dodat. Buď svá! :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Nová deka je nádherná,ale ani ta stará nebyla marná !!!
    A to říkám přesto,že oranžovou barvu nemám ráda (připadá mi moc agresivní,nevím proč,červenou miluju :-( ) .
    Neutrální vztah mám k zelené,béžové a hnědé,nevadí mi,ale nijak je nevyhledávám,připadají mi nudné :-(
    Jinak miluju všechny barvy....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...