úterý 5. března 2013

Jarně / Wiosennie

Nevím, jak v které části naší země, ale tady u nás je slunečno. Docela zima, ale sluníčko svítí a hned je veseleji. Jaro je za dveřmi! :)
A takovou jarní kapsičku/peněženku jsem ušila Rozárce. Naše školačka totiž dospěla k názoru, že nutně potřebuje kapesné :) Přála si mít látku s holčičkou a okolo čtyři látky s kytičkama. Pravdou je, že už si nepamatuji to pořadí barev a druh kytek... ale čtyři kytičkované látky okolo holčičky se vešly :) Také nějaké ty knoflíčky, stužka, přívěšek na zip a nepostradatelná karabinka (ono těch maličkostí, které se dají zavěsit, je habaděj!) :)

U nas zrobiła się bardzo piękna pogoda. Jest zimno, ale słoneczko świeci i zaraz ma się lepszy humor. Wiosna jest za drzwiami! :)
No i taką wiosenną kieszonkę uszyłam Rozarce. Nasza pierwszoklasistka bowiem doszła do wniosku, że potrzebne są jej pieniążki. Jej życzeniem było: tkanina z dziewczynką a wokół niej cztery tkaniny w kwiatki. Prawdą jest, że dokładnie nie pamiętam rodzaj kwiatów i kolory, ale cztery tkaniny wokół dziewczynki się weszły. Też nie zapomniałam o guzikach, taśmie, no i jest też karabinka (drobiazgów do zawieszenia jest w domu naprawdę dużo!) :)




Na zadní stranu jsem měla volnou ruku, snad potěším výběrem látek :)

Tylną część mogłam uszyć według siebie, mam nadzieję, że udał mi się wybór tkanin :)


Deka se už také těší na svůj závěr. Rozárka mě dostala poznámkou, že zadní strana je nejlepší... no, asi bych se měla příště zamyslet nad výběrem látek...

Quilt już też cieszy się na swe zakończenie. Rozarka zaskoczyła mnie informacją, iż tylna część koca jest najlepsza... hm, powinnam zamyślić się następnym razem nad wyborem tkanin...




Všechno má svůj čas. Je čas na šití, čas na kávu... a ano: také na něco sladkého :) (a toto je vysvětlení, proč mi všechno tak dlouho trvá!)

Wszystko ma swój czas. Jest czas do szycia, czas na kawkę... i tak: też coś słodkiego na ząbek :) (tyle na wytłumaczenie, dlaczego wszystko tak długo mi trwa!)


Mějte krásně slunečné dny!!!

Życzę piękne słoneczne dni!!!

Jola *


12 komentářů:

  1. Piękny drobiazg!!!Dopracowany w każdym detalu.Pozdrawiam!

    OdpovědětVymazat
  2. Przyjemnie popatrzec na takie dopieszczone prace :) Mi sie bardzo podoba wybor tkanin na quilt. Takie 'moje' kolory.

    OdpovědětVymazat
  3. Tá deka bude pecka! Ale nás napínaš ;)

    OdpovědětVymazat
  4. teda Joli, tys šikulka nad šikulky:-))

    OdpovědětVymazat
  5. Joly, aj kapsicka aj deka su super. Rozarka si vybrala super latky, zjavne ma dobry vkus. U nas snezi cely den, aj detom zrusili skolu kvoli tomu, takze ziadny znak jari zatial :(

    OdpovědětVymazat
  6. Agnieszko... dziekuje za bardzo mile slowa i odwiedziny! :)

    Ajko... děkuji moc!

    Barborko... no já se právě bojím, že pak už to nebude tak zajímavé :) Ukázala jsem hvězdičky, lem... deka má vcelku malý rozměr: jednak mi došly látky, jednak je určena na malý gauč.

    OdpovědětVymazat
  7. Joli, ty jsi "nezmar" ... tolik krásy .... a najednou ...... Marki

    OdpovědětVymazat
  8. Wow, Joli, to je zase obrovská paráda!!! Látky jsou nádherné, moc se Ti to povedlo! Papa, L.

    OdpovědětVymazat
  9. you are already binding your star quilt?? You are so fast! The pouch is adorable and i had a giggle that Rozarka likes the back best :)

    OdpovědětVymazat
  10. Marki... moc děkuji. Uvidím, jak dopadne výsledek :)

    Sharotka... dziekuje bardzo za mile odwiedziny :)

    Leni... děkuji! Moc mne baví kombinování těch pidi kousíčků látek. Mám takový pocit, že v tomto jsem se našla :) Co nemám odvahu udělat se sebou, vložím do těch zbytečků :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jolanko, musím se smát nad výrokem Rozárky...mám několik sešitku s podobnými moudry našich dětí, vyrostly a rádi si v nich tu a tam čtem...
    Peněženka je dokonalá, věřím, že slečna byla nadšená!
    Měj hezký den a ten čas na kávu si nenech vzít :o)
    pa, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...