úterý 13. listopadu 2012

Adámek před a po / Adaś przed i po

Jak snášejí Vaše děti kadeřníka? Rozárka je v pohodě, ráda se nechá opečovávat. Prostě správná holka :-) S Adámkem už je to horší. Hrozně se bojí. Ale opravdu hrozně moc! Ale změna už byla nutná. Usadili jsme ho proto do vany, vzali strojek a za chvilku a za vydatného křiku a pláče se objevila nová hlavička :-) A během vteřiny bylo i po pláči :-)

Jak znoszą Wasze maluszki fryzjera? Rozarka jest spoko, lubi się rozpieszczać. Poprostu dziewczyna :-) Z Adasiem jest gorzej. Bardzo się boji. I to naprawdę bardzo! Jednak zmiana była już potrzebna. Wsadziliśmy Adaśka do wanny i za chwilkę, po okromnym krzyku i płaczu, pojawiła się nowa główka :-) I w sekundzie było ponownie wesoło!


Adámek "před" jako rozevlátý romantik...

Adaś "przed" jako włochaty romantyk...


Adámek "po" jako malý velký lump ve své zašívárně ukrytý před mámou, aby ta náhodou neodhalila další lumpárnu :-) Tak nějak nám po tom "zákroku" dospěl. Vypadá starší.

Adaś "po" jako mały wielki urwisz w swoim kąciku ukryty przed mamą, by ta nie wiedziała, co się szykuje :-) Jak gdyby po obcięciu włosów wyrósł. Wygląda starszy.


A opět Adámek a jeho stále plná miska. No, tentokráte už ne tak plná, byla mrkvička, před mrkvičkou rajčátka, po mrkvičce jsem ještě rychle loupala mandarinku. Ano ano, divná to kombinace, ale co nadělám?! Je to náš ovoco-zeleninový žroutek :-)

I ponownie Adaś i jego stale pełna miska. Jak widać... już nie tak pełna i tym razem marchewka a przed marchewką były pomidory a po marchewce jeszcze mandarynka... dziwne kombinacje, prawda, ale kiedy on jest takim naszym owoco-warzywnym pojadaczem :-)


A Adámka oblíbení plyšáci (tři další poctivě čekají v postýlce). Ať žije Ikea! :-) Rozárka si vyprosila stejnou myšku... ale o tom jindy.

I Adaśka ulubione śpioszki (trzy dalsze zawsze grzecznie czekają w łóżeczku). Niechaj żyje Ikea! :-) Rozarka też sobie wyprosiła taką myszkę... ale o tej innym razem.


A moje háčkování... Už mi ale začíná chybět mašinka :-)

I moje szydełkowanie. Ale już mi brak maszyny :-)



Všem moc děkuji za milé návštěvy a komentáře a posílám, nejen pro dnešek, hodně slunečních pozdravů! :-)

Wszystkim dziękuję za bardzo miłe odwiedziny i komentarze i nie tylko na dziś przesyłam mnóstwo słonecznych pozdrowień! :-)

Jola *

8 komentářů:

  1. Tak "hysťák" s kadeřníkem jsem s dětmi naštěstí nikdy nezažila, ale chápu, že bzučící zuřivý strojek může malého špunta pěkně vyděsit! Každopádně to Adámečkovi moc sluší! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, plus hysterák ze sprchy a hysterák z vysavače - když jsme doma sami dva a já si dovolím zapnout lux... neštěstí na světě. Ale jinak je v pohodě :-) :-) Kdo z nás nemá z něčeho strach, že? :-) Děkuji za návštěvku!

      Vymazat
  2. Ahoj,
    my stříháme u počítače - normálně mu nic nepouštím, tak se vždycky moc těší, jak mu pustím na you tube "tlaktoly a mašinky". Na sobě má staré nprostěradlo s dírou, aby mohl mít aspoń jednu ruku venku. Ale první pokus byl taky jem s půl hlavou ostříhanou a když nečekaně zaječí, tak holt chodí se zubem uprostřd čela :-)

    OdpovědětVymazat
  3. jé my bychom taky potřebovali stříhat! tedy ty lokýnky mu chci ještě nechat, ale ofinku. problém je, že se otáčí za nůžkami a posléze uteče :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Joli, když byli kluci malí, tak jsem je stříhala zásadně u puštěného DVD s krtečkem, jedině tak to šlo,..... staršímu je osm a stříhání je boj dodnes .......Marki

    OdpovědětVymazat
  5. Marki, děkuji za tip! :-) Už mi to tady radila Anďa. Zase je ale problém s tím vysavačem a to by po stříhání asi chtělo vyluxovat. Navíc on má ještě z těch ostříhaných vlasů, které kolem něj padaly, další hysterák... No povím ti, že jsem byla s tím strojkem tak rychlá, že by nestačily proběhnout ani úvodní titulky :-) A to když si vzpomenu na Rozárku... ta pro změnu brečela, ře ji tím strojkem nechci vzít. Abych ji uchlácholila, tak jsem jí projela ofinku... Nakonec jsem ji fakt tím strojkem musela vzít, aby byl klid. Byly jí 2 roky a 8 měsíců a těsně před Vánoci... hlavu měla jak tenisák :-) Kdyby neměla sukýnku... mohli bychom dneska tvrdit, že je to Adámek (až na barvu očí jsou si hoooodně podobní)

    OdpovědětVymazat
  6. My stříháme u pohádek, dětská židlička, puštěná pohádka...
    a už stříháme i nůžkama, takže je to na dýl, strojek jen na drobnosti... ale první sestřih byl podobný jako u vás, komplet strojkem, já jsem držela, neteř zabavovala a švagrová jezdila strojkem, u babičky na zahradě, kadeře lítaly všude jak foukal vítr :))) a schované první vlásky mám jen takový chuchvalec, co neteře udržela v ruce...

    OdpovědětVymazat
  7. :o)) To už je táák dávno.. Ale problémy jsme s nimi neměli žádné. Syn si dokonce po ostříhání pokaždé vymohl trošku po kokosu vonícího vosku na vlasy! :o))) Paní kadeřnice to jednou udělala jen tak, a od té doby to tak chtěl vždycky až do školních let! :o)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...