pátek 25. května 2012

Hvězda / Gwiazda

Včera jsem sebrala síly, odvahu a trpělivost (o té bych měla asi pomlčet) a pustila se do ušití dvou hvězd - bloků, které budou součástí deky. Deka poputuje do Domova důchodců v Čelákovicích. Ano ano, kdo čte mé příspěvky, tak si určitě pamatuje článek, ve kterém jsem se zmiňovala o dámském klubu a charitním šití. No, hvězdy mi daly zabrat :-( Netušila jsem, že budu tak levá při tvorbě polotovarů. Na mou omluvu jen doplním, že během stříhání jsem měla na klíně Adámka. Prostě potřeboval vidět, co máma tvoří. Večer jsem se pustila do sešívání. Nejdříve ručně, tak jak by to správně mělo být. Následovalo několik reparátů, dále zjištění, že jsem obkreslovala šablonky špatně... Nakonec jsem to vzdala a vzala strojem. A teď už jen budu tiše doufat, že při sestavování celé deky se ty mé dva bloky nějak bez velkých obtíží pěkně zařadí :-)

Wczoraj wreszcie wzięłam się do spełnienia obowiązku - do uszycia gwiazd, które później będą częścią quiltu przeznaczonego do Domu emerytów w Čelákovicích. Kto zagląda do mnie już od jakiegoś czasu, na pewno pamięta artykuł, w którym wspominałam o damskim klubie i właśnie o szyciu dla emerytów. Potrzebowałam przede wszystkim cierpliwości, której wkońcu zabrakło. Niestety stwierdziłam, że mam jakieś krzywe szablonki... no, pracowałam z Adasiem na kolanach, więc nie ma się czemu dziwić. Chciałam szyć ręcznie, tak jak powinno być, ale wkońcu zrezygnowałam i gwiazdy dokończyłam na maszynie. W sumie nie wyglądają źle i mam nadzieję, że podczas kompletowania quiltu te moje gwiazdy jakoś znajdą swoje miejsce bez kłopotów :-)





No a zatímco jsem se snažila nafotit jahůdky, které se nám už krásně červenají, a hrozno - o které pečuje manžel (jen nevím, co bude dělat, až nám kosáci vyzobou letošní úrodu), tak si Adámek sebral misku s okurkama a občerstvoval se :-)

Chciałam też zrobić kilka zdjęć w ogródku, ale zdążyłam ująć tylko dojrzewające truskawki i winogrono. Szybko wróciłam, gdyż Adaś starał się zdobyć swoją miseczke z ogórkiem. Oczywiście udało mu się :-)




Všem Vám přeji krásný pátek a pohodový sluníčkový víkend *

Wszystkim życzę miłego piątku i weekend pełny słońca *

Jola

5 komentářů:

  1. Gwiazdy prezentują się bardzo ładnie, truskawki wyglądają tak smakowicie, a Adamek rośnie jak na drożdżach :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ale cudowne gwiazdy...
    Tylko pozazdrościć Jolu takich truskawek w ogrodzie... moje w tym roku wszystkie pomarzły....
    Adamek już duży chłopczyk... ile on ma lat? Moja Zuzia zaraz bedzie miała roczek! Rosną nam te dzieciaczki...
    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jolanko, hvězdy vypadají supr, a určitě s nimi nebude v dece žádný velký problém. Vůbec neměj starost. Jsi moc šikovná!

    OdpovědětVymazat
  4. Mile kolezanki blogowe! Dziekuje za odwiedziny :-)

    Aga, Adas ma 19 miesiecy, jest fajny, bardzo duzo gada, fajnie sie bawi i faktycznie rosnie jak na drozdzach!

    Jani, moc moc děkuji!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak na takové ty "tvary" se zatím furt jenom dívám... Nejlepší je stejně deka ze čtverců nebo pruhů :o))) Tam bych se neměla splést tak snadno :o))) (přelož si: je to ale poseroutka ta Lenka...) :o)))
    V jahody zatím jen doufáme - ještě pořád jen kvetou. Pro hrozny budeme letos chodit do Tesca :-/ - pomrzly....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...