středa 23. listopadu 2011

Hexagon quilt

Dlouho jsem přemýšlela nad dekou z šestiúhelníků, ale protože je to v podstatě celé ruční práce: nastříhat šablonky, připravit kousky látek, našít ručně na šablonky, ručně posešívat jednotlivé díly... no prostě v mém případě určitě běh na dlouho trať... Ale nakonec jsem se přeci jenom odhodlala. Na blogu velmi šikovné a sympatické Rachel jsem našla spoustu inspirací, video s postupy... tak proč se do toho nedát :-)

Upřímně: jestli z toho bude deka, nebo ubrus, nebo jen aplikace na polštářky... to fakt ještě nevím :-) Zatím toho mám malinkou mističku. Jen jsem chtěla zkusit, jak mi to půjde. Připravila jsem si další zbytečky látek a další ještě určitě najdu a dnes večer se opět pustím do přípravy dalších polotovarů. Na konečné dílo nijak nespěchám, zatím musím říct, že je to výborná terapie :-)

Długo myślałam o kocu z sześciokątów. Nie rozpoczęłam, gdyż przede wszystkim chodzi o pracochłonną pracę: potrzebne są szablony sześciokątów, przygotować kawałki tkanin, później tkaniny fastrygować do szablonów, ręcznie zszyć przygotowane kawałki... bałam się, ze rozpocznę, ale nikdy nie skończę. Dla mnie to poprostu maraton... Wkońcu jednak zdecydowałam się, by przynajmniej wypróbować. Blog bardzo sympatycznej i zręcznej Rachel oferuje różne inspiracje i sposoby szycia... więc dlaczego nie wypróbować :-)

Szczerze mówiąc: czy zrobię koc, czy obrus, czy tylko aplikacje na poszewki... tego jeszcze nie wiem dokładnie :-) Nawet nie śpieszę się, jest to naprawdę praca na długi czas, narazie na wolne wieczory. Narazie zrobiłam parę kawałków, ale już przygotowałam dalsze tkaniny, męża poprosiłam o dalsze szablony a dzisiaj wieczorem na pewno przygotuje dalsze sześciokąty :-) (brak mi włóczki, by rozpocząć pracę nad dzierganymi skarpetkami dla męża). Przyznaję, że ta praca to wyborna terapia :-)



7 komentářů:

  1. Cokolwiek zrobisz na pewno będzie bardzo ładne, a już widzę, że i materiały w bardzo ciekawych kolorach :)
    Pozdrawiam :)

    OdpovědětVymazat
  2. Życzę wytrwałości. Praca zapowiada się wspaniale.

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jsi šíííílená.....taková šílená práce, ale výsledek bude určo skvělý....už se těším...:-D

    PS: Strašně mě baví číst Tvoje blogy i v polštině....je to legrační jazyk....snad se neuratíš....myslím to v dobrém...:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Jolanko už s etěším na výsledek vypadá to supr ... já pak půjdu k tobě na školení jo :-)) pa Dita

    OdpovědětVymazat
  5. Dziękuję bardzo za komentarze!! Bardzo mnie cieszą Wasze odwiedziny!

    Moc děkuji za komentáře!!! Jsem ráda za Vaši návštěvu!

    Dituško, klidně. Nevím sice, jestli to bude třeba hned příští rok, ale pak dám vědět :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jolanko, vyzerá to skvele a máš môj obdiv, že si sa pustila do ručného šitia.

    OdpovědětVymazat
  7. No mě omejou....Svatá trpělivost a u mě běh do konce života asi...:o)))
    Ale ten blog už mám uložený a nikdy neříkej nikdy, že? :o)))Bude to bomba!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...