sobota 1. března 2014

Jarní prázdniny

Jarní prázdniny u nás pomalu končí a letos byly opravdu jarní. Krásné, teplé a plné slunce. Dokonce i na horách - v Beskydech :)

Snažili jsme se být hodně venku, pobrat trochu čerstvého vzduchu, načerpat sluneční paprsky a... konečně vytáhnout stroje :) Ano ano, letošní sezónu můžeme zahájit opravdu brzo. Adámek si ten svůj před letem pečlivě rovnal ...



Piloti v akci :)


A piloti na procházce :)


Adámek šiškoloupač :)


"Jestli v té šišce náhodou nebude malé letadlo?!"


 Letos nám naše "nížinská" obuv v horách postačila. Loni jsme na tom byli podstatně hůře :)


Vyrazili jsme i na výlet do Polska. Krásné počasí, děti příjemně unavené... a jako bonus velmi příjemná kavárna na závěr výletu Cafe Arkady, a protože byl zrovna "tlustý čtvrtek", nepohrdli jsme výtečnými koblížky :) No a domů jsme si dovezli karamelové "krówki" :) 


Už od dětství na nich ujíždím. A že dřív byly pro nás opravdu vzácné - byly totiž k dostání jen na lístky (potravinové lístky). Navíc dřív do Polska nebyl tak volný přístup, jako je tomu nyní (i když tam mám široké příbuzenstvo). A tak ty karamelové "krówki", které si teď mohu dopřávat dle libosti... tak tyhle "krówki" chutnaly tak nějak jinak - tak nějak prostě vzácně :) Nabídněte si :)



 Máme ještě před sebou neděli - prázdninovou neděli :) Doufám, že bude stejně krásně slunečná, jako předchozí dny :)

Mějte krásný čas!

Jola *


10 komentářů:

  1. Jolanko! Zapomniałam już jak smakują krówki, muszę nadrobić zaległość, zainspirowałaś mnie...
    A u Was jak zawsze kreatywnie, ściskam

    OdpovědětVymazat
  2. Jolanko, počasí se vám opravdu povedlo, tak jste si to mohli venku pořádně užít. Krowki bohužel neznám, ale vypadají lákavě. Ale co jsou ty potravinové lístky?? Takovou věc si z dětství vůbec nepamatuji a řekla bych, že budeme podobně staré.. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, ty potravinové lístky byly v Polsku, nakupovali na příděly. Takže když nám teta dovezla krowki, bylo jasné, že "ochudila" své děti :) Ale dřív byl problém překračovat hranice, i když se jednalo o návštěvu příbuzných, takže bratranci a sestřenky až tak často kvůli nám netrpěli :)

      Vymazat
  3. How nice that you have had perfect weather to enjoy your spring break!! Looks like your kiddos are having lots of fun and never bored! The caramel looks delicious!!

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, že se vám jarňáky taky moc hezky vydařily a děti si je evidentně užily. Krowki jsem jedla v Polsku vždycky, když jsem tam jako dítě byla na letním táboře, dostávali jsme je jako odměnu v různých soutěžích, mohli jsme se kvůli nim doslova přerazit, abychom vyhráli a dostali tu dobrotu. Je fajn číst, že taková dobrota ze světa nezmizela. Hezkou prázdninovou neděli, L.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je dobře, že jste si prázdniny užili. Počasí je fakt hezké! Děkuji za typ na kavárnu a polské kravičky,ty znám, u nás je mají dokonce myslím v Tescu, ale už jsem je dlooouho neměla v puse...
    Moc tě zdravím Jolanko, měj hezký večer.
    Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Ajko, užívali jsme si :) Při tom nádherném počasí to ani nijak nešlo :)

    Leni, ano, jarňáky byly letos opravdu nádherně jarní :) A krówki... the best! :)

    Helenko, vidíš, já si z Tesca nikdy krówki nedonesla, všimla jsem si jich tam, ale prostě koupené v Polsku mají své kouzlo :)

    OdpovědětVymazat
  7. How nice that you had a nice weather for your spring break. It looks like your children had a great time playing outdoors. By the way your son's hat is adorable.
    I hope you continue to enjoy a good weather.

    OdpovědětVymazat
  8. Urocza para Pilotów:) A dobre Krówki - to jest TO:) Mniam:) Pozdrawiam serdecznie!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...