středa 8. května 2013

Myší obývák

Když jsem byla malá, měla jsem pár malých panenek, ale žádný super domek. Ani nevím, jaké byly kdysi domečky v obchodech (jestli vůbec byly?) No, panenky však pohodlí nepostrádaly, měly skromné, ale plně vybavené a funkční obydlí. Ano, byla to obyčejná krabice od bot, ale neměla chybu! Škoda, že z té doby nemám žádné fotky :) Můj starší bratr mi vyráběl nábytek z krabiček od zápalek a z velkého korku mi udělal super stůl, z různých kůžiček mi nadělal koberečky... prostě co dům dal, a protože můj bratr je opravdu šikovný, ušil mi tenkrát i pár oblečků :) Ano ano, můj bratr mě učil i háčkovat a dokonce jednou nevydržel a sebral mi vyšívání a raději jej sám dokončil! Ale pozor, jinak je zcela normální, dodržel rodinnou tradici a postavil si vlastní traktor, miluje drátky a žárovečky... prostě elektrikář a kutil v jednom :)

Rozárka pro své panenky domeček má. Pro naší Maileg myšku je však malý. A tak jsem se jala vyrobit jí náhradní obydlí. Ano, je to krabice od bot :) Zatím, ráda bych jí časem pořídila (nebo manžel vyrobí?) pěknou dřevěnou krabičku. Nyní však bydlí takto:


... peřinka má na zadní straně flís - pěkně teplý a měkkoučký :)


... patchworková deka pro návštěvy :)


... pro pohodlí je potřeba i několik polštářků. Na ten jsem použila látku od Giny. Ano, syslila jsem si ji. Tyhle roztomilé obrázky prostě miluji a myslím, že pro naši myšku je využití zbytečku látky ideální :)


Ano, "domeček" chce ještě doladit, ale na přechodné bydliště to není špatné. Co myslíte? Tohle šitíčko a háčkování byl opravdu relax. Ono tvoření je pro mne vždy odpočinková činnost, ale díky tomuto jsem se vrátila tak trošku do dětství a vůbec bych nebyla proti, kdyby Rozárka občas potřebovala myšku pohlídat, nebo uložit... :)


A jak si hrajete Vy? :)

A máme doma Rozárku :) Přijela copatá, unavená, ale spokojená :)


Mějte nádherný čas!

Jola *


11 komentářů:

  1. No to se myška má :-)) Moc pěkný "domeček".

    OdpovědětVymazat
  2. To masz naprawdę zdolnego brata, a domek dzięki tym wszystkim dodatkom jest bardzo przytulny :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je krásný příspěvek, Jolanko! Při plnění snů našich dětí se vzpomínáme, viď... Smekám před tvou šikovností a podle toho, co píšeš, máte to v rodině!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. tak to je naozaj zlatucke, Joli. Super vankusiky a deky, krasnucke!!!! Tiez som sa aj zasmiala nad tym ako tvoj brat vysival :)

    OdpovědětVymazat
  5. your mouse house is the cutest house ever!!! I do not like mice in real life but in fabric i think they are so cute and i love them!! So glad Rozarka had fun and is home safe and sound!!

    OdpovědětVymazat
  6. Jůůůů, Joli, ta myška se ale má ... takový krásný pelíšek ... Marki

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhernéééé úplne som stratila reč. Gabi.

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé...Tys mě vrátila o 40 let zpět! Taky jsem měla domeček, panenky - takové ty malinkaté růžové a tvrdé:)) Ale víc mě bavil statek - ten byl k domečku.Chodila jsem do hračkárny a za od rodičů vydyndané penízky si kupovala taková sádrová zvířátka. Jenže, místo naší kravky stračeny jsem musela koupit afrického zebu, z něhož jsem pak temperama a lakem vyrobila stračenu:)) Ze zebry jsem vyrobila grošáka a tak podobně:))) Bylo toho na zemi tak 1mx1m - skrz to bylo pak velmi problematické např. vysávání.. A s pubertou mě to přestalo bavit a jednou (po menší hádce s rodiči) jsem se nas..a a všechno!! letělo sakumprásk do koše!...Já hloupá...

    OdpovědětVymazat
  9. Katko... děkuji :)

    Jadziu... dziekuje!! Tak tak, moj brat to perfekcjonista i naprawde bardzo zreczny. Jak on doszedl do wniosku, ze mnie czegos nauczy, to tak zrobil i tak bylo :)

    Helenko... můj bratr podědil zručnost po tátovi a jeho otci, našem dědečkovi - má lehké genetické zatížení :) Na mne zbyly jakési drobečky - hold druhé dítko v pořadí :) A ano... vzpomínky krásné a těší mě, že si moje děti hrajou s mýma hračkama :)

    Marki... u myšky už přebývá na návštěvě zajíček a má krátkou přikrývku, takže brzo bude pokračování :)

    Gábinko... děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  10. Taková krása! Ach, jenom vzdychám nad tou nádherou:)

    OdpovědětVymazat
  11. Jolanko...ta myška se ale má....krásný byteček.Jsi moc šikovná...Jana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...