středa 24. října 2012

Tadááá! / Hurrrra!

Jsem na sebe fakt pyšná! Ne, nejsem namyšlená, jen mám obrovskou radost, že takový amatér jako jsem já, dokázal uháčkovat deku! :-) Velkou inspirací byla pro mne deka na blogu Louise. A tehdy jsem si řekla, že určitě vyzkouším. Na blogu milé a velmi šikovné Lucy jsem našla pro mne vše potřebné: jak vůbec začít, jak na čtverec, jak je sháčkovat dohromady a jak celou práci zakončit... ano, tyto návody a hodně dalších najdete u Lucy na blogu. No a tady už je hotová deka pro Rozárku.

Jestem na siebie naprawdę dumna! Nie, nie mam nosa do góry, tylko bardzo się cieszę, że nawet taki początkujący jak ja potrafi zrobić koc :-) Wielką inspiracją był dla mnie koc na blogu Louise. I wtedy sobie powiedziałam, że na pewno spróbuję. Na blogu bardzo miłej i przede wszystkim zręcznej Lucy znalazłam wszystkie potrzebne dla mnie instrukcje: jak zrobić kwadracik, w jaki sposób je połączyć i jak zakończyć gotową pracę. I oto jest koc dla Rozarki.

Dvě fotečky jsem dělala na terase. V tomhle pošmourném počasí je to jediné místo, kde je normální světlo. Sluníčko už jsme neviděli několik dní a naším kapesním foťákem je téměř nemožné fotit doma :-(

Dwa zdjęcia z tarasu, gdzie było najlepsze światło, by jakoś ująć kolory. Już kilka dni u nas nie widać słoneczka a naszym kieszonkowym fotoaparatem prawie wogóle nie można w domu zrobić pięknych zdjęć :-(





A na postýlce nové majitelky :-) Řekná vám, byla to příjemná práce. Asi se ještě pustím do polštářku, jen tady nevím, jak spojit háčkovanou část s látkou, kterou bych chtěla použít na zadní stranu polštářku... no, vyzkouším. Zatím proběhne testování deky... jestli jsem vůbec použila správnou přízi (ale co se týče tepla... paráda!)

I na łóżeczku właścicielki :-) Powiem Wam, bardzo przyjemnie się robiło. Chyba zrobię jeszcze jasiek, ale tutaj nie wiem, jak połączyć szydełkowaną część z tkaniną... no popróbuję. Narazie przebiegnie testowanie koca... czy wogóle użyłam odpowiednią włóczkę (ale co do ciepła... super!)


A dokonalá hračka... Lego

I nadczasowa zabawka... Lego



Všem vám přeji příjemné dny!!

Życzę Wam pogodnych dni!!


Jola *



17 komentářů:

  1. Cudny :)
    A co do poszewki to zawsze robiłam tak że szyłam osobno poszewkę np.białą z płótna a na to nakładałam tą wełnianą robioną na szydełku. A czasem można już kupić takie ładne poduszki, że nie trzeba wcale szyć żadnego "podkładu" pod wełnianą poszewkę
    Pozdrawiam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jadziu, dziekuje! Dziekuje tez za pomysl! Chyba zajrze do jakiegos sklepu :-)

      Vymazat
    2. Pamiętam, że kiedyś w ikei były takie fajne kolorowe jaśki, ale nie wiem czy jeszcze są...

      Vymazat
  2. Jolanko, i čo sa týka vzhľadu, tak paráda. To musela Rozárka poslúchať, že si takú krásu zaslúžila ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Jolana, it's absolutely beautiful! Modern and fresh, with elements of traditional log cabin quilts. Great job! I'm inspired. :)

    OdpovědětVymazat
  4. I have no idea what the words say, but the pictures are very very nice. Good job :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jest fantastyczny Jolu...możesz być z siebie dumna;)
    Super pomysł z olbrzymimi kwadratami;)
    Pozdrawiam cieplutko

    OdpovědětVymazat
  6. Louise... :-) You can use the google translator :-) But, I am talking about bad light, about our little camera, about inspiration... :-) Thanks a lot for your lovely words!

    Kristen... thanks to your lovely blog I know about Lucy and her really friendly patterns... so, thank you! :-)

    Barborko... naše "éterická bytost" (toto se u nás opravdu ujalo!!!) zlobí jako čert, ale... je zdravá, občas i hodná, má neskutečnou trpělivost s Adámkem, teď navíc nosí domů jedničky a je především naše!! :-) Snad ji zahřeje :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ja krásná...takový mega projekt jsem ještě nestvořila!! Jsi moc šikovná!

    OdpovědětVymazat
  8. Joli, máte můj obdiv, tohle já bych nikdy nedokázala, deka je fakt nádherná, Rozárka musí být nadšená ............Marki

    OdpovědětVymazat
  9. Markétko, moc děkuji! No, já teď chodím k tobě na kukandu kvůli těm pleteným věcem... je fakt, že jak se blíží zima, jehlice a háček tak nějak jdou samy do ruky :-)

    Marki, děkuji moc! No, naše Rozárka má takové zvláštní pojetí barev, tak se s tou dekou snad nějak popere :-) Zatím se tváří, že je dobrá :-)

    Justynko, wlasnie inspiracje czerpalam na dunskim blogu. Wiem, ze z malutkich bym nie zrobila. Ale z malutkimi kwadracikami nauczylam sie pracowac i powstaly koce dla lalek :-)

    OdpovědětVymazat
  10. JA WŁAŚNIE DŁUBIE SWÓJ PIERWSZY KOCYK:))))....JESTEM TAKZE W SZOKU JAKIE TO FAJNE ZAJĘCIE:))) TWÓJ JEST PIĘKNY.REWELACYJNIE WYGLADA NA ŁÓŻECZKU CÓRCI:)))

    OdpovědětVymazat
  11. Uf!....Tak se to povedlo! No krásná je:)!!

    OdpovědětVymazat
  12. Musím Tě pochválit:-). Tohle chtělo hodně trpělivosti. Rozálka se bude tetelit blahem:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to je krásné a obrovské dílo! Opravdu jsi musela mít hodně moc trpělivosti!

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to je tedy dílo, krásná práce, právem máš být na sebe proč pyšná!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...