neděle 12. srpna 2012

Střípky... / Fragmenty...

...z tvoření... Opět jsem něco začala, už ani nevím, kolik načatých věcí mám ve skříni... Tak už to u mne ale bývá: když mi dojde materiál k jedné činnosti, začnu druhou. Tentokráte jsem se pustila do háčkování. Před časem jsem začala háčkovat malé čtverečky... jako že to prostě zkusím, jestli mi to půjde :-) No, šlo, ale to tempo... Pak jsem narazila na úžasnou deku, a řekla jsem si: to je ono!!! Jen jaksi vůbec nevím, jak hotové čtverce dám dohromady. Ale tím se zatím opravdu nemusím trápit, vše je v začátku. A tady maličké poodhalení...

...z rękodzieła. Czekając na przesyłkę z tkaninami, rozpoczęłam szydełkowanie :-) Jakiś czas temu zrobiłam kilka malutkich kwadracików. Nawet jak dla mnie to bardzo łatwe do zrobienia. Tylko to tempo :-( Więc narazie skończyły w szafce. Ale potem znalazłam taki oto koc, i doszłam do wniosku, że to coś, co na pewno muszę zrobić!!! Praca bardzo fajnie idzie, jednak nie wiem, jakim sposobem kwadraciki później połączyć. Narazie nie muszę się tym martwić, jestem na samym początku :-)





...střípeček ze šití... jen mi chybí zip a ne a ne dostat se do galanterie :-(

...fragment z szycia... brakuje mi zamek błyskawiczny. Jakoś nie mam okazji, by wpaść do pasmanterji :-(


...a maličké střípky z výletu do Prahy. Jen nečekejte fota z historické Prahy :-) Bydleli jsme tam dlouhá léta, a byly to nádherné roky :-), takže "výlety" do hlavního města jsou pro nás něco jako "návrat na místo činu", tak trochu pořád domů :-) Tradičně jsme se zastavili v naší nejoblíbenější restauraci v centru Mlejnice. Co se týče vybavení - nemají absolutně nic pro děti :-) Nicméně personál je neskutečně milý, vstřícný, tolerantní a nervy mají snad ze železa :-)

...a malutkie fragmenty z Pragi. Nie podaję zdjęć zabytków miasta. W Pradze mieszkaliśmy długie lata, więc wyjeżdżając do Pragi, to dla nas jak powrót do domu :-) Tradycyjnie wpadliśmy na obiad do naszej ulubionej restauracji "Mlejnice". Co do wyposażenia... to wogóle niczego nie mają dla dzieci, jednak personal restauracji jest bardzo miły.


 Adámek si čekání na jídlo krátil konzumací ovocné svačinky. Rozárka si pak naplnila bříško bramborovýma šiškama s mákem. Vybrala si dobře :-) Jinak restaurace nabízí spoustu jídel s brambor na různé způsoby... doporučuji :-)

Adaś czekając na obiadek zajadał się swaczynką owocową. On jest niesamowitym konzumentem owoców i warzyw! Rozarka sobie zamówiła ziemniaczane szyszki z makiem... pycha! Tak wogóle to restauracja ma w ofercie mnóstwo smacznych dań przygotowanych z ziemniaków na różny sposób. Szczerze polecam wszystkim, którzy zawitają do Pragi :-)


Hodně jsme se nachodili, i Adámek - je to takový neskutečný chodec :-) Počasí nám kupodivu přálo. Cestou do Prahy totiž slušně pršelo, ale pak jsme jednoduše měli štěstí. I když občas to vypadalo, že už už musí zahřmít a spustit se pořádný liják. A na závěr dne slíbená zmrzlinka u Mc Donalda...

Dużo żeśmy pospacerowali, nawet Adaś - nie chciał wozić się w wózku. Tylko chodzić i chodzić. Pogoda nam dopisała, było chłodno, ale bez deszczu, chociaż chwilami wydawało się, że lada chwila rozpocznie się porządna burza. Dzień zakończyliśmy lodami u Mc Donald's...


Rozárky nový úlovek... konečně náušnice, kvůli kterým není potřeba dělat dírku do ucha :-)

Rozarki nowa zdobycz... kolczyk :-)


Všem přeji krásné letní úlovky!

Wszystkim życzę miłe letnie zdobycze!

Jola *

7 komentářů:

  1. Świetne kolorki szydełkowych kwadratów, faktycznie tempo szydełkowania nie raz mnie zniechęciło;(
    Kolczyk Rozarki rewelacyjny;)
    Pozdrawiam cieplutko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Justynko, dziekuje! No wlasnie, dlatego zdecydowalam sie do zrobienia duzych kwadracikow a te bardzo fajnie i szybko sie robia. A kolory... zrezygnowalam, Rozarka poprostu lubi kolory, wiec nie ma sensu starac sie o jakis konkretny styl :-)

      Vymazat
  2. Kdepak Mlejnice... Zatím snad jediná krčmička, která se za ty roky nezkazila. Žůžos... A zaklepat na dřevo:-)

    OdpovědětVymazat
  3. I can not wait to see your crochet blanket when you have it finished. I also chrochet! i just started this hobby this year. I made my friend's first grandchild a blanket made with yarn and fabric. I'll have to do a blogpost about it. I love Prague and will try the restaurant you recommended the next time I'm there. I love the earrings for Rozarka! Great idea for small children.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prague is really beautiful. Especially "Ungelt" or Jewissh town and his mysterious history... etc.:-). And sure, try this restaurant - nice place, nice side street, simple but perfect kitchen and, despite Prague center convention, pleasant price. Enjoy it:-).

      Vymazat
    2. Kim, as my husband said... Prague is really beautiful :-) and I thanks a lot for your visit and lovely comment :-)

      Vymazat
  4. Ahojky, dnes po obede odchádzam do Prahy (iba s manželom a bez detí :-)) a hádaj kam pôjdeme na obed? Ďakujem za tento odkaz. Li

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...