sobota 3. března 2012

Víkend u nás / Weekend u nas

První březnový víkend :-) Konečně! Po pravdě nemám ráda zimu, ale když je krásně bílo, nemám připomínky . Letošní zima však byla únavná a vyčerpávající. O to víc doufám, že začíná období, díky kterému opět načerpáme energii. Já ji potřebuji hodně, tu svoji dvojku už sotva unesu :-)

Pierwszy marcowy weekend :-) Wreszcie! Tak ogólnie to raczej nie lubię zimy, ale kiedy jest ładnie biało, to nie protestuję. Tegoroczna zima jednak była szara i bardzo wyczerpująca, męcząca. Dlatego mam nadzieję, że rozpoczyna się okres, dzięki któremu ponownie zaczerpniemy energię. Ja potrzebuję mnóstwo energii, moją dwójkę już z trudem uniosę :-)

Kamarádka Péťa pozvala Rozárku na ukázkovou lekci keramiky. Níže je výsledek :-) Sice ovečka postrádá jedno ucho, ale i tak je to nádherná jarní dekorace!

 Koleżanka Péťa zaprosiła Rozarkę na kurz ceramiki. I poniżej wynik :-) Wprawdzie owieczce brakuje ucho, ale w sumie to bardzo piękna wiosenna dekoracja! 

Během týdne vařím obídky pro Adámka. Nemám ráda tuto činnost. Nikdy jsem nebyla dobrou kuchařkou a ani nebudu. Nebaví mě to. Ale jíst je potřeba :-) Tyhle zapečené brambory jsou manželovou specialitou :-)

Wciągu tygodnia gotuję obiadki dla Adaśka. Nie lubię tej czynności. Nigdy nie byłam dobrą kucharką i na pewno nie będę, ale jeść trzeba :-) Te zapieczone ziemniaczki, to specjalność mojego męża :-)

Háčkování deky trvá. Mám větší přestávky, možná hodně velké, ale práce trvá :-) Je potřeba šetřit si práci, u které si mohu jen tak pohodlně sedět na gauči, nepřemýšlet a jen tak si háčkovat :-)

Praca nad szydełkowym kocem stale trwa. Z wielkimi przerwami, bardzo wielkimi przerwami, ale trwa :-) Trzeba sobie oszczędzać czynności, przy których można wygodnie siedzieć na tapczanie, nie myśleć i tak tylko sobie szydełkować :-)

A takhle pracuje Adámek. Nejdřív válčil se lvem, pak se dostal k peněžence Rozárky. Normálně má problém se zipem. Tady mě překvapil - zip mu výjimečně nevzdoroval a Adámek počítal, jak bohatou má sestřičku :-)

A tak pracuje Adaś. Najpierw walczył z lwem, później udało mu się zdobyć portfel Rozarki. Tak ogólnie to walczy z zamkiem błyskawicznym. Tym razem jednak był bardzo zręczny, nie trwało długo i już liczył Rozarki majątek :-)


Všem nahlížejícím přejí krásný, plný slunce a klidný víkend! Děkuji za vaši návštěvu ♥
Wszystkim zaglądającym życzę miłego, słonecznego i spokojnego weekendu! Dziękuję za odwiedziny ♥


13 komentářů:

  1. Życzę Wam dużo energii, słonka i zieleni. Oby jak najprędzej przyszła wiosna.
    Baranek cudny.

    OdpovědětVymazat
  2. Oj tak choć pogoda w marcu bywa różna to zdecydowanie przybliża nas do wiosny;)zapiekanka pysznie wygląda...uwielbiam takie jedzonko;) również życzę miłego i słonecznego weekendu;)Pozdrawiam

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem si dneska koupila tulipány a mám tu jaro :-)))
    Před chvílí jsem si vyčistila stroj (to zas bylo bordýlku) a přemýšlím, co bych šila. A když jsem viděla, že háčkuješ, tak mě napadlo, jestli taky nemám něco háčkovat... No jo, ale co? Jdu se poohlídnout po nějakých vzorech.. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, já si včera pořídila hyacint :-) Po dva večery se peru s kosmetičkou Desiré bez klopy :-) a nedaří se mi. Mám dvě a furt to není ono. Dneska je to na jistotu: háček a nohy nahoře :-)

      Vymazat
    2. No, já mám u té taštičky vždy trošku problém, když přišívám zip na tu druhou stranu, aby mi ty látky seděly pěkně na sobě. Jinak to mám křivý. No a když sešívám ten vnitřek s ronopastem, tak ho beru víc od kraje a pak odstřihávám, protože jinak se mi to uvnitř moc ňahňá, když je to stejně velký.

      Vymazat
    3. Katko, děkuji za tip! To bude asi jeden z důvodů, proč tak válčím se dnem! A pak mě trošku naštval ronopast. Když jsem šila, tak vše bylo OK, látka byla krásně rovná (žehličku jsem jen přiložila, jak vždy napomíná Bellet), ale po protočení na lícové strany se pořádně zvlnila vnitřní látka a už ani žehličkou to nemohu tak úplně dát dohromady. Navíc já chtěla prošít kolem zipu dokola a také se mi to nesvedlo. Ale o tom psala i Bell, že to asi nepůjde. Hlavně kolem toho jezdce.

      Vymazat
    4. Jo tak zip jsem se pokusila obšít jen jednou a byl to tedy boj. Takže jsem to vzdala a u těch dalších jsem ho už neobšívala. Je to pěkné i tak ;-) :-)))

      Vymazat
  4. Ta deka vypadá krásně. Snad se jednou také něco takového naučím! Hezký den, Soňa

    OdpovědětVymazat
  5. Śliczne masz dzieciaczki... u Rozarki widać talent :) Każda taka praca wykonana przez dzieci jest dziełem sztuki !!!!
    Acha ja uwielbiam ziemniaczane zapiekanki :) Aż zgłodniałam :)
    pozdrawiam i życzę pokładów energii !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aga, dziekuje! Tak tak, calkiem nieskromnie musze powiedziec, ze Rozarka lubi cokolwiek robic, jest zreczna a przede wszystkim ma bogata fantazje. Oby jej wytrzymalo :-) Pa, J.

      Vymazat
  6. Ahoj Jolanka, to je krásny pohodový príspevok! Ďakujem za nahlisdnutie do vašej "kuchyne" ;) Už sme doma zo Slovenska, víkend to bol krásny, ale náročný. Tak snáď tento týždeň bude len pohoda. Aj vám prajem kopec dovodov pre úsmev :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barborko, děkuji moc! Posílám ti kousek sluníčka od nás :-)

      Vymazat
  7. Jolanko, to si dobrá, rovno 3 taštičky. A s tým, že prácu si treba šetriť, si ma pobavila a máš absolútnu pravdu. Deka Ti pekne rastie.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...