pátek 24. února 2012

Každý každému kousek / Każdy dla każdego kawałek

Mám předplatné časopisu Marina. Jeho čtenářky mohou díky webu Mariny organizovat různé šicí akce, osobně se setkávat... No a mne se povedlo zařadit se do již druhého kola akce "Každý každému kousek", která spočívá v tom, že se vytvoří skupinky, každá skupinka si zvolí svou vedoucí a ta vymyslí (samozřejmě ve spolupráci s otatníma), co a jak se bude šít. Naše vedoucí vymyslela čtverečky s použky šitými uhlopříčně.   Super, takhle jsem ještě nešila, takže novinka. Ve skupince nás je 12, takže stejný počet čtverečků, pak všechny vyslat vedoucí a ta spravedlivě zamíchá, různě rozdělí a obálky rozešle zpět, takže každá opět dostaneme 12 čtverečků, ale zcela jiných. Ty se mohou použít na ušití ubrusu, povlaku na polštář... na cokoliv :-)

Povedlo se mi ušít čtverečky v poměrně krátkém čase, jejich rozměr je 17 x 17 cm i s přídavky na švy. No, netušila jsem, jak je dlouhých 17 cm :-) Tady jejich prezentace:

Mam abonament czasopisma Marina, który ma dla swoich czytelniczek i www stronice. Tam można spotkać fajne dziewczyny, które lubią przede wszystkim szyć, kdyż czasopismo jest przeznaczone dla fanów szycia. Organizują się różne akcje, spotkania... No i mnie się teraz udało wziąść udział w już drugim kole akcji "Każdy dla każdego kawałek". Akcja polega na tym, że utworzą się grupy, no i każda grupa obmyśli sobie temat szycia. Tak ogólnie szyją się patchworkowe kwadraciki, ale każda grupa sobie obmyśli w jaki sposób. W naszej grupie jest 12 dziewczyn, więc każda przygotuje 12 kwadracików i pocztą wyśle do "szefki" grupy. Ta po otrzymaniu wszystkich kopert zrobi miks kwadracików i do każdej z dziewczyn wyśle koperte z innymi kwadracikami, a dziewczyny potem albo uszyja obrus, poszewki... cokolwiek :-)

Udało mi się kwadraciki uszyć w krótkim czasie. Jestem rada, gdyż ostatnio uzbierało mi się i innej pracy. Szyłam z resztek. No, kwadraciki mają rozmiar 17 x 17 cm. Jakoś sobie nie uświadomiłam, jak długich jest 17 cm :-) Ale jest gotowe i oto krótka prezentacja.


Takhle to vypadá, když je někdo líný rozdělat si žehlící prkno :-) Ten maličký stoleček slouží Adámkovi během dne, večer je můj :-)
Tak to wygląda, jak ktoś jest leniwy przygotować sobie porządne miejsce do prasowania :-) Ten malutki stolik służy w ciągu dnia Adaśkowi, wieczorem jest mój! :-)

Šmoula dohlíží na správný postup při rozžehlování švů :-)
 Smerf pilnuje, czy wszystko robię tak, jak powinno być :-)

A hotová práce, jen vložit do obálky a snad během března se budu moci těšit na čtverečky od ostatních holek :-)
I oto gotowa praca, tylko włożyć do koperty i prawdopodobnie wciągu marca już mogę cieszyć się na inne kwadraciki

Všem moc děkuji za milé komentáře v minulém postu! Přeji  vám krásný slunečný den :-)
Bardzo dziękuję za miłe komentarze pod poprzednim postem! Wszystkim życzę miłego dnia pełnego słońca :-)

8 komentářů:

  1. Super projekt...Świetne materiały...pozdrawiam

    OdpovědětVymazat
  2. Ale piękne kolory :) śliczne te kwadraciki :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jolanka, to vyzerá krásne! Nemáš tam náhodou jeden štvorček inak otočený? Musí to byť hotový hlavolam toto poskladať :)

    OdpovědětVymazat
  4. Barborko, na to že jsem ty proužky plácala, jak mi přišly pod ruku, nebo spíše jak délkově ty zbytky pasovaly, tak se mi to barevně docela líbí. Jen všechny pěkně složím na hromádku a pošlu k přerozdělení. Z toho nic šít nebudu. Skládala jsem je jen kvůli focení :-) J.

    Děkuji za návštěvku!

    OdpovědětVymazat
  5. To si Joli děláš srandu! :o))) Já jsem ještě ani nezačala hledat! :o)))..nene, teď na to ani nemyslím - tak trochu domácí oslavy a nějaké jiné zájmy, ale snad koncem příštího týdne už začnu :o)
    Máš je moc krásně barevné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji, barvy šly pod ruku samy. Neměly moc na výběr: co bylo, to šlo :-) Hezký víkend!

      Vymazat
  6. Také mám předplatné Mariny, ale o této akci jsem nikdy neslyšela. Asi proto, že web tohoto časopisu je pro mne osobně velmi nepřehledný... Akce vypadají supr, tak doufám, že si to všechny správně užijete:-) A tvé příspěvky jsou na jedničku s hvězdičkou.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...